Connect with us

Εκκλησιαστικά

Εορτάζει η Αγία Μαρίνα

Published

on

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών τιμώντας την αυριανή εορτή της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας της Μ. Ασίας περί το 255 μ. Χ. από επιφανείς γονείς. Ο πατέρας της ονομαζόταν Αιδέσιος ήταν ο επίσημος ιερέας των ειδώλων της περιοχής. Η μητέρα της πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννα της μονάκριβης κόρης της, την οποία ονόμασαν Μαρίνα.
Στην Πάτρα εκτός από τον Ιερό Ναό που αναγέρθηκε πριν λίγα χρόνια στην χάρη της Αγίας Μαρίνας στην περιοχή της Ταραμπούρα, γιορτάζει και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κοιμητήριο Ροϊτίκων.
Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΙΤΣΗΣ
Σημείο αναφοράς για την τοπική Εκκλησία αποτελεί και η Ιερά Μονή Μαρίτσης στην Δυτική Αχαΐα. Η Μονή Αγίας Μαρίνης Μαρίτσης είναι γυναικείο κοινοβιακό μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και το οποίο εορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου. Το ακριβές έτος ίδρυσης του παραμένει άγνωστο, ενώ σύμφωνα με ενδείξεις μάλλον έχει ιδρυθεί τον 17ο ή 18ο αιώνα αλλά υπάρχει και ενδεχόμενο να είναι παλαιότερα ιδρυμένο και συγκεκριμένα τον 13ο αιώνα.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Την Αγία Μαρίνα προστάτιδα και πολιούχο τους τιμά από σήμερα το γραφικό χωριό των Καλαβρύτων η Γουμένισσα.
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Σήμερα στις 19.00, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασίες.
Στις 21.00 Ιερά λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας της Αγίας μας στο κέντρο του χωριού και θα συνοδεύει η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Καλαβρύτων.
Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασίες στις οποίες θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement