Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πώς η περιφερειακή αρχή μάς οδηγεί στο μέλλον

Published

on

Της Γεωργίας Ντάτσικα

ΕΣΠΑ σημαίνει Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Όμως, στην πραγματικότητα το ΕΣΠΑ σημαίνει δύναμη, όπως εύστοχα το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσιάζοντας τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του.

Αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η περιφερειακή αρχή αύξησε τους διαθέσιμους πόρους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο πολλαπλασιασμός αυτών του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων, τού έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε πολλά και σημαντικά έργα αναπλάσεων.

Η αξιοποίηση του έλους της Αγυιάς, αλλά και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Άνω Πόλη, αποτελούν ορισμένα από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου δρομολογήθηκαν αρκετές ακόμη παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Αχαΐα, ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων, αλλά και ενισχύσεις στον τομέα της κοινωνικής συνοχής. Ξεχωρίζουν, εκτός άλλων, οι αναπλάσεις που έγιναν στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, όπως και πολλά σχολικά συγκροτήματα, που χρηματοδοτήθηκαν επίσης από το ΕΣΠΑ.

Και σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλεια και αλληλεγγύη, όπως ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, διατέθηκαν στην Αχαΐα 13,4 εκ. ευρώ για την ίδρυση και λειτουργία 15 κοινωνικών δομών, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, υπνωτήρια, στέγες υποστηριζόμενης εκπαίδευσης, αλλά και εννέα μονάδες ΤΟΜΥ που απέδειξαν την ωφέλεια τους, ιδιαίτερα στην επείγουσα φάση της πανδημίας.

Αλλά και σε σχέση με την επιχειρηματικότητα, όπως τόνισε επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, 3.520 επενδύσεις χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Αχαΐα,

δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ανοίξει μία νέα παραγωγική εποχή.

Κατόπιν όλων αυτών, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε και διαδραματίζει η περιφερειακή αρχή στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και τη μετάβαση της σε μια νέα εποχή.

 

ΣΣ: Η Γεωργία Ντάτσικα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, εν ενεργεία αστυνομικός.                    

        

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement