Connect with us

Ελλάδα

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι και Σαρωνίδα

Published

on

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια παραμένει η σημαντικότερη, καθώς έχει λάβει διαστάσεις. Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ στην εικόνα που έχουν τα μέτωπα, τονίζοντας ότι στα Δερβενοχώρια η φωτιά είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να περιοριστεί.

«Το μέτωπο έχει περιοριστεί, βοήθησε το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε. Όμως παραμένει σε εξέλιξη και θα γίνει η μέγιστη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων», τόνισε.

Στο Λουτράκι αρκετές είναι οι αναζωπυρώσεις, λιγότερες στη Σαρωνίδα, αντιμετωπίζονται όλες. Ακόμη υπάρχουν ενεργές καύσεις, ειδικά στο Λουτράκι, σημείωσε ακόμη.

Στη Σαρωνίδα, υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς πρόβλημα. Στο Λουτράκι είναι περισσότερες οι ενεργές καύσεις.

«Και στη Σαρωνίδα και στο Λουτράκι, οι πυρκαγιές έχουν μια πολύ καλή εικόνα, αλλά η μέρα προχωράει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, είμαστε επιφυλακτικοί για να πούμε ότι είναι σε ύφεση, καταβάλλονται προσπάθειες να κλείσουν ως το απόγευμα», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατεύθυνση του μεγαλύτερου μετώπου στα Δερβενοχώρια είναι προς Μάνδρα, Ελευσίνα και Μαγούλα.

Παράλληλα, μαίνεται η φωτιά στην Οινόη, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών. Και ελικόπτερο «Chinook» επιχειρεί στον Κιθαιρώνα για την κατάσβεση της φωτιάς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την Οινόη.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Ροή ειδήσεων

Advertisement