Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος στη “Γ”-«Είδα κόσμο, άκουσα φωνές και έσπευσα να τον βοηθήσω…»

Ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος έσωσε 78χρονο λουόμενο στην πλαζ

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

«Είδα συνωστισμό, άκουσα φωνές και έσπευσα για να βοηθήσω τον άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην θάλασσα…», αναφέρει στην «Γ» ο 19χρονος ναυαγοσώστης Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος χθες κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός 78χρονου στην παραλία της Πλαζ.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 3:15 το μεσημέρι όταν ο νεαρός ναυαγοσώστης ευρισκόμενος στον ναυαγοσωστικό πύργο στην παραλία της Πλαζ αντελήφθη πως ένας συνάνθρωπός μας κινδύνευε…
«Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πιει αρκετό νερό. Διένυσα μια απόσταση 80 μέτρων και με τη βοήθεια πολιτών τον ανασύραμε από τη θάλασσα. Ο ηλικιωμένος ήταν πολύ άσχημα, είχε πιει πολύ νερό, είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο και αμέσως του χορήγησα οξυγόνο προσπαθώντας να μείνει σταθερός μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα και ανέλαβαν τον ασθενή και τον διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή» ανέφερε στην «Γ».

Σημείωσε πάντως πως στην παραλία της πλαζ τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν οι ναυαγοσώστες είναι πολλά, από ένα χτύπημα μέχρι τα πιο σοβαρά. «Έχουμε εκπαιδευτεί και έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο, όμως δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές που κινδυνεύουν», μας είπε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος για δεύτερο καλοκαίρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να σωθούν ζωές.

Σημείωσε πως στο προχθεσινό περιστατικό συνέβαλε καθοριστικά η έγκαιρη αντίδραση αλλά και η συνεργασία των πολιτών. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι πιστοποιημένος ναυαγοσώστης, πρωταθλητής στην κολύμβηση και φοιτητής Κοινωνικής Εργασίας και Ψυχολογίας, από την πλευρά του εφιστά την προσοχή στους λουόμενους, ιδίως τους ηλικιωμένους καθώς ανήκουν στην πιο επικίνδυνη ομάδα αλλά και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δηλαδή ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και ήλιου.
«Θα πρέπει να τηρούν οι λουόμενοι τους βασικούς κανόνες, ιδίως στην παραλία της Πλαζ που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και δεν είναι οργανωμένη για να μην θρηνήσουμε άδικα ζωές», καταλήγει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement