Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκατοντάδες “σωσίβια” στην συγκέντρωση του Συλλόγου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Πλαζ

Published

on

 

Παρουσία άνω των διακοσίων μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας αλλά και λουόμενων της παραλίας, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Πλαζ. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε ο Πρόεδρος, Γιώργος Μαγιάκης, ο οποίος ανέφερε ότι βάσει νόμου που πέρασε τον Μάρτιο του 2023 (Ν. 5036/2023 (ΦΕΚ Α’ 77/28.03.2023) όλες οι παραλίες που χαρακτηρίζονται τουριστικά δημόσια ακίνητα, όπως η παραλία της Πλαζ, περνούν στην ΕΤΑΔ ΑΕ, έναν οργανισμό του δημοσίου με έργο του την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Σε γενικές γραμμές ανέφερε ότι «εκ του πονηρού περνούνε νόμο για να μας κάνουν πελάτες στην παραλία μας. Για να «αξιοποιήσουν» όπως λένε την Πλαζ. Μόνο που η εμπειρία έχει δείξει ότι η αξιοποίησή τους περιλαμβάνει ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες/προϊόντα, φτηνά μεροκάματα, υποαπασχόληση. Απαντούμε ότι η Πλαζ είναι η καθημερινότητα του Αγυιώτη και του κάθε Πατρινού, συνυφασμένη με την ιστορία του. Μέρος που η κάθε γενιά έμαθε να κολυμπά, να κάνει ποδήλατο, να καλλιεργεί ενδιαφέροντα, να κάνει παρέες. Ένας χώρος με ιδιαίτερη κουλτούρα για την γειτονιά και την πόλη.» Και συνέχισε: «Σήμερα κινητοποιηθήκαμε συμβολικά με σωσίβια για να κάνουμε γνωστό ότι θα σώσουμε την Πλαζ από τον πνιγμό της ιδιωτικοποίησης. Η συγκέντρωση μας σήμερα έχει χαριτωμένο, αλλά όχι χαζοχαρούμενο χαρακτήρα. Αύριο θα μας βρουν μπροστά τους ακόμα πιο συντονισμένα και οργανωμένα με όλους τους φορείς της πόλης. Διεκδικούμε δωρεάν οργανωμένες παραλίες με υποδομές ψυχαγωγίας και ασφάλεια για τη νεολαία και τους πολίτες.»

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη της δημοτικής αρχής για το θέμα, τονίζοντας ότι η Πλαζ «είναι η αυλή του σπιτιού μας και μας ανήκει»

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε νυχτερινό μπάνιο καθώς και δωρεάν διανομή καλαμποκιού και κερασμάτων στους συμμετέχοντες με μουσική συνοδεία φυσικού ήχου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement