Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θερμική εισβολή: Θα ”καεί” σήμερα η Δυτική Ελλάδα με 45αρια

Published

on

Ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, καθώς για μια ακόμη ημέρα ο καύσωνας …δείχνει τα δόντια του!

Παράλληλα σε συναγερμό έχουν τεθεί από το Σάββατο οι τοπικές αρχές γιατί η περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας έχουν χαρακτηριστεί από την Πολιτική Προστασίας ως ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση φωτιάς (κατηγορία 5).

Η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση, πρόκειται να καταγραφεί ως η θερμότερη των τελευταίων 5 ετών , γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Δυτ. Ελλάδας, εάν δεν λάβουν έγκαιρα μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες , στην Πάτρα, μέχρι το μεσημέρι είχαν μεταφερθεί πάνω από 8 άτομα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα για την παροχή βοήθειας, λόγω λιποθυμικών επεισοδίων ή αδιαθεσίας. Ενώ το ΕΚΑΒ παρείχε βοήθεια σε δεκάδες περιστατικά.

Η πιο καυτή ημέρα

Σήμερα θα …βράσουν κυριολεκτικά οι πολίτες των τριών νομών δεδομένου ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 βαθμούς και τοπικά και τους 42. Σύμφωνα με το meteo στις 9 το πρωΐ η θερμοκρασία θα έχει ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Το Αγρίνιο θα σπάσει όλα τα ρεκόρ με θερμόμετρο “κολλημένο” πάνω από τους 44-45 βαθμούς.

Ο Πύργος θα έχει κι αυτός θερμοκρασία μέχρι 41 βαθμούς.

Συναγερμός για φωτιές

Η Πολιτική Προστασία έχει κινητοποιήσει Δήμους , Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Αστυνομία, καθώς η Κυριακή έχει “βαφτεί” με κόκκινο από πλευράς επικινδυνότητας για πυρκαγιά, για περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ του Σαββάτου για την αποφυγή πυρκαγιών υπήρχαν συνεχείς περιπολίες σε δασικές εκτάσεις από την Πυροσβεστική, την ΕΛΑΣ και εθελοντικές ομάδες. Ενώ από τις 9 το βράδυ μέχρι σήμερα στις 6 το πρωΐ, απαγορευόταν η είσοδος πολιτών σε δάση της Δυτ. Ελλάδας.

Θερμική εισβολή: Θα καεί σήμερα η Δυτ. Ελλάδα με 45αρια

Ροή ειδήσεων

Advertisement