Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν

Published

on

Με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά ψηφίζουν συγκεκριμένα άρθρα, κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ολομέλεια της βουλής. Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι τα δύο κόμματα καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους ύστερα από 14 χρόνια. «Λυπάμαι που η αντιπολίτευση επέλεξε να μη στηρίξει το νομοσχέδιο. Κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής, γράφεται το πρώτο κεφάλαιο επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Κρίνονται όλοι για τις επιλογές του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

 

Ειδικότερα για το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υλοποιεί περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. «Προχωράμε σταθερά μπροστά διαψεύδοντας όσους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως είπε, καθιερώνεται η δυνατότητα να ελέγχουν τα κόμματα τα προγράμματα τους, ώστε να σταματήσει ο προεκλογικός πληθωρισμός παροχών, «για να διαχωριστεί η ήρα των υποσχέσεων από το σιτάρι των μετρήσιμων αποτελεσμάτων και τελικά πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος. Στις επόμενες εκλογές όλα τα κόμματα θα το κάνουν με υπευθυνότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνεται ύστερα από 14 χρόνια που παρέμενε καθηλωμένος, είτε ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια είτε σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους διαθέτουν θέσεις ευθύνης. «Το ετήσιο οφελος για κάθε εργαζόμενο αγγιζει τα 1.500 ευρώ. Προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, επέμεινε στην αποτελεσματική πολιτική στήριξης των αδυνάτων αλλά και στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα θα επεκτείνεται και το market pass. Τα όρια περιθωρίου κέρδους είναι αυστηρά και η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. «Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στον θάνατο των δύο πιλότων του αεροσκάφος canadair. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το πένθος από την απώλεια των δύο πιλότων. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία τους. Έδωσαν την ζωή τους για να σώσουν ζωές, υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα μήνυμα λέγοντας ότι τέτοιες ώρες πρέπει να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε, με ενότητα χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνομωσίας, χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην κλιματική κρίση, λέγοντας ότι ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια άνιση μάχη με τον πλανήτη. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία παραμένει παρούσα. Ζητώ απόλυτη επιφυλακή, τόνισε, για τις επόμενες μέρες κάνοντας λόγο στην συνδρομή τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement