Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η 14χρονη Χριστίνα προσφέρει “δώρα ζωής” σε Ελλάδα, Αυστρία και Ιταλία – Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς της

Published

on

Το μεγαλύτερο δώρο, αυτό της ζωής, αποφάσισαν να κάνουν οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας, η οποία «έφυγε» μετά την πολυήμερη νοσηλεία της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής.

Η γέφυρα ζωής στήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στις 3 τα ξημερώματα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης οργάνων από τις ομάδες που έφθασαν από την Ελλάδα, την Αυστρία και την Ιταλία.

Η 14χρονη Χριστίνα, που έμελλε να τραυματιστεί σε τροχαίο στο Ρίο και να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στις 9 Ιουλίου, «φεύγοντας» προσφέρει λύτρωση σε ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που περιμένουν το «δώρο ζωής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, αφαιρέθηκαν οι πνεύμονες, οι κερατοειδείς, το ήπαρ και οι νεφροί αφότου είχε προηγηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία από την Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Οι πνεύμονες θα μεταφερθούν στην Αυστρία, το ήπαρ στην Ιταλία , ενώ οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Γ. Καρβέλης: «Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους, συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους»


O διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μας δήλωσε: «Μεταφέρω στους γονείς της 14χρονης τα συναισθήματα της οδύνης αλλά και της ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους να απαλύνει κατά το εφικτό και εντός των ανθρωπίνων συναισθηματικών ορίων, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί τρεις εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Οι πάντες υποκλίνονται στην απόφαση των γονιών της 14χρονης Χριστίνας, οι οποίοι επέδειξαν γενναιοψυχία μέσα στον ανείπωτο πόνο τους που έχασαν τον «άγγελό» τους, ένα πλάσμα που έμελλε να φύγει τόσο πρόωρα για την γειτονιά του παραδείσου…

Ροή ειδήσεων

Advertisement