Connect with us

Διεθνή

Επίθεση καρχαρία σε 50χρονη στην Νέα Υόρκη- Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Published

on

Μια 50χρονη γυναίκα δαγκώθηκε από καρχαρία και υπέστη φρικτό τραυματισμό στο πόδι ενώ κολυμπούσε στο Rockaway Beach των ΗΠΑ τη Δευτέρα (7/8) το απόγευμα.

Η γυναίκα δέχθηκε επίθεση στο νερό κοντά στην παραλία λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με το Τμήμα Πάρκων της πόλης, το οποίο ανέφερε ότι το περιστατικό ήταν η πρώτη γνωστή επίθεση καρχαρία στην παραλία Rockaway τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντας της “εξαιρετικά σπάνια”. Οι ναυαγοσώστες έτρεξαν προς την τραυματισμένη κολυμβήτρια, τραβώντας την από το νερό και παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι διασώστες εφάρμοσαν ένα μανδύα στο πόδι της γυναίκας, από το οποίο αιμορραγούσε έντονα, ανέφεραν πηγές. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Τζαμάικα σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν αξιωματούχοι. Άλλοι κολυμβητές έλαβαν εντολή να βγουν από το νερό.

Το NYPD ερεύνησε την περιοχή με ελικόπτερο, αλλά δεν εντόπισε καρχαρίες.

«Ελπίζουμε σε πλήρη ανάρρωση για την κολυμβήτρια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αν και αυτό ήταν ένα τρομακτικό γεγονός, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους Νεοϋορκέζους ότι τα δαγκώματα καρχαριών στο Rockaway είναι εξαιρετικά σπάνια. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση στην παρακολούθηση της παραλίας και πάντα βγαίνουμε από την θάλασσα όταν εντοπίζεται καρχαρίας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement