Connect with us

Ελλάδα

Επιστολή Βερβεσού στην πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης για τις δηλώσεις του Κροάτη δικηγόρου των χούλιγκανς

Published

on

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) o Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δ. Βερβεσός , επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Ο κ Βερβεσός ζητά από τον πρόεδρο της CCBE, να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου..»

Ο Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρος του ακροδεξιού συνδέσμου Bad Blue Boys (έχει υπερασπιστεί πολλά μέλη τους κατά καιρούς) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγες ώρες μετά την είδηση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια και των αιματηρών επεισοδίων, είχε σπεύσει με ανάρτησή του να υπερασπιστεί τους δράστες με φασιστικής έμπνευσης σχόλια εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ.

Είχε γράψει στο Facebook, ότι «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια», ενώ χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα γράφονται στον ελληνικό Τύπο.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή του Πρόεδρου της Ολομέλειας προς τον Πρόεδρο του CCBE

Ροή ειδήσεων

Advertisement