Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καλλιακμάνης: Έπρεπε να έχει απαγορευθεί η είσοδος των Κροατών στη χώρα – Πιστεύω ότι θα πέσουν κεφάλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη μίλησε την Παρασκευή ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Έπρεπε να έχει απαγορευθεί η είσοδος των Κροατών στη χώρα» δήλωσε και επεσήμανε πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, ο κ. Καλλιακμάνης, διευκρίνισε ότι παρότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες, προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν να μην τους επιτραπεί η είσοδος, όταν τίθεται ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Και μάλιστα έχουν δοθεί και οι αριθμοί κυκλοφορίας, το χρώμα των αυτοκινήτων και το μοντέλο, έπρεπε αυτοί να γυρίσουν πίσω ως κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» επεσήμανε.

«Επειδή σήμερα ήμουν σε μια εκπομπή στην τηλεόραση και ήταν και ο πρόεδρος των αστυνομικών των Ιωαννίνων εκεί, είπε ότι ελέγχθησαν, δεν το ξέρω εγώ, αλλά για να το πει, πάει να πει ότι το έχει ψάξει, ελέγχθησαν λέει και δεν βρέθηκε τίποτα μέσα στα αυτοκίνητα» σημείωσε ο κ. Καλλιακάμνης.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου, ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό, θα σημαίνει παράλληλα ότι οι Κροάτες εξοπλίστηκαν από συνεργούς τους μέσα στη χώρα μας, ο κ. Καλλιακμάνης, απάντησε ότι το έχουμε δει και στο παρελθόν, «το 2015 στο Ελευθέριος Βενιζέλος, που ήρθαν οι Σέρβοι να χτυπήσουν τους Κροάτες τότε, αυτοί που τους είχαν οπλίσει, που τους είχαν δώσει τα ρόπαλα τα είχαν εφοδιαστεί από κάποιους Έλληνες οπαδούς μιας ομάδας».

«Λάθος η απόφαση για διακριτική παρακολούθηση»

«Σε περίπτωση που ισχύει αυτό που είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιωαννίνων, που εγώ δεν μπορώ να αμφισβητήσω, πάει να πει ότι εξοπλίστηκαν εδώ, γιατί βρέθηκαν και στον τόπο, εκεί που έγινε η σύρραξη, μαχαίρια πέρα από στειλιάρια και λοιπά αλλά και σε σωματική έρευνα σε κάποιους από τους συλληφθέντες βρέθηκαν μαχαίρια επάνω τους» συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Λάθος» χαρακτήρισε την απόφαση για διακριτική παρακολούθηση ο κ. Καλλιακμάνης, διερωτώμενος «σε ποιους; Σε κάποιους που έχουν στα χέρια τους καδρόνια;». «Όταν εδώ, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι αυτοί ήρθαν εδώ πέρα για να παίξουν ξύλο και να σκοτώσουν δεν κάνεις διακριτική παρακολούθηση. Τους μαζεύεις» υπογράμμισε.

«Δεν γίνεται κάποιος να τα ξέρει όλα. Ο καθένας στο πόστο του. Τώρα ποιοι κάναν τα λάθη, ποιοι ήταν σε πόστα κλειδιά, σε πόστα αποφάσεων που έκαναν λάθη. Αυτό διερευνά η ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον αρχηγό με εντολή του υπουργού» είπε ο κ. Καλλιακμάνης, εικάζοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες απομακρύνσεις. «Πιστεύω ότι θα πέσουν κεφάλια. Και το λογικό αυτό είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας μιλήσουμε για αξιοκρατία. Πώς γίνονται οι τοποθετήσεις από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει; Ξέρετε εσείς ότι υπάρχει ένα αξιοκρατικό σύστημα;» προσέθεσε ο κ. Καλλιακμάνης, ενώ τόνισε πως ο οργανισμός της αστυνομίας πρέπει να απεμπλακεί από την πολιτική και να είναι ένας αυτόνομος οργανισμός που να λειτουργεί αξιοκρατικά.

«Μετακινείς τους διοικητές τροχαίας. Ναι, εντάξει, επειδή γίνεται η ΕΔΕ και επειδή πέρασαν από εκείνα τα σημεία μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, δεν τους τιμωρείς, αλλά μην ξεχνάμε, δεν θα πω για όλους γιατί είναι άδικο, οι περισσότεροι από τους διοικητές Τροχαίας τοποθετούνται στα τμήματα Τροχαίας γιατί εξυπηρετούν ένα πελατειακό σύστημα. Εξυπηρετούσαν. Δεν έχει σταματήσει ποτέ αυτό. Σταμάτησε ποτέ;» διερωτήθηκε κλείνοντας ο κ. Καλλιακμάνης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement