Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο

Published

on

Ηλιοφάνεια, αλλά και συννεφιά προβλέπεται για σήμερα Σάββατο, για την Πάτρα.

Σύμφωνα  με την πρόβλεψη θα επικρατήσει λιακάδα , με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να φθάνει τους 33 βαθμούς, ωστόσο αναμένεται από το απόγευμα να συννεφιάσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ και η υγρασία θα ξεπεράσει το 50%.

Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα μικρή άνοδο φθάνοντας τους 34 βαθμούς , ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 5 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 12 Αυγούστου αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων πολύ τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά. Υψηλή θα είναι σε αρκετές περιοχές η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στη Νότια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-35, στην Ήπειρο από 17 έως 33-34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 33-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 31-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement