Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Τελευταίο ταξίδι» για τον Γιώργο Μέρμελα

Θλίψη για την απώλεια του συνταξιούχου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος με καταγωγή από το Άνω Καστρίτσι

Published

on

Έφυγε χθες από τη ζωή ο Γεώργιος Ιωάν. Μέρμελας, συνταξιούχος αξιωματικός Λιμενικού Σώματος, με καταγωγή από το Άνω Καστρίτσι Πατρών.

Ο εκλιπών ζούσε στην Αθήνα όμως διατηρούσε στενούς δεσμούς με την γενέτειρά του και το άκουσμα της αναγγελίας του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην κοινότητα του Καστριτσίου και σε όλους όσοι τον γνώριζαν στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Μέρμελας έμελλε να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών καθώς η μάχη που έδωσε με την ασθένειά του αποδείχθηκε άνιση. Ωστόσο, πάλεψε με γενναιότητα, στωικότητα και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος, στοιχεία που διέκριναν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν σπάνιο άνθρωπο, καλοσυνάτο, δοτικό, με αρετές και αξίες, ενώ η προσφορά του στην γενέτειρά του ήταν μεγάλη.

Γεννήθηκε στο Άνω Καστρίτσι, γιος του Ιωάννη και της Κωνσταντίνας Μέρμελα, φοίτησε στο Γυμνάσιο Πατρών (εξατάξιο τότε) και στη συνέχεια σπούδασε ηλεκτρονικός στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν αναλαμβάνοντας την μουσική κάλυψη κοινωνικών γεγονότων στην Πάτρα και ειδικά τους παραδοσιακούς γάμους στο Άνω Καστρίτσι καθώς ήταν λάτρης της μουσικής και ιδιαίτερα κοινωνικός. Σταμάτησε όταν εντάχθηκε στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως μηχανικός αεροσκαφών με πολυετή υπηρεσιακή διαδρομή στο Τατόι. Παράλληλα, με την επαγγελματική του πορεία υπήρξε και ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης.
Με τη σύζυγό του Χρυσομάλλη απέκτησαν τρία παιδιά, την Κωνσταντίνα, τον Βύρωνα και τον Ιωάννη και ευτύχησε να γνωρίσει δύο εγγόνια. Μπορεί να έζησε στην Αθήνα επί χρόνια, όμως τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του, δεν έκοψαν τους δεσμούς με την γενέτειρά του, την πόλη που τόσο αγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά καθώς εδώ ζουν τα αδέλφια του, Κωνσταντίνος και Αθανάσιος με τις οικογένειές τους.
Η οικογένειά του, τα αδέλφια του, συγγενείς και γνωστοί θα τον συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι αύριο στις 11:30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας στην Αθήνα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement