Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχτσιόγλου και Παππάς στην Πάτρα

Published

on

Η Πάτρα μπαίνει αυτήν την εβδομάδα στο κάδρο της εκλογικής αναμέτρησης για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, καθώς θα την επισκεφθούν δύο εκ των διεκδικητών της: η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο των εσωκομματικών προεκλογικών περιοδειών τους.

Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εργασίας θα έλθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα αύριο, ενώ δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη, θα την ακολουθήσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Η Έφη Αχτσιόγλου, αφού κάνει προηγουμένως μια στάση στο Αίγιο, στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων της στο Multi star cafe (Αώου 8 & Αγίου Κωνσταντίνου- Ηρώων Πολυτεχνείου), στη Ρομάντζα. Στον ίδιο χώρο, στις 8 μ.μ, θα μιλήσει την Πέμπτη  και ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου φέρεται να υποστηρίζει ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος δεν εκφράζεται δημοσίως για δεοντολογικούς λόγους.

Υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εργασίας φέρεται να είναι και η πρώην υπουργός και βουλευτής Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου, αν και της χρεώνουν ότι υποστηρίζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει και ο τέως βουλευτής Αχαϊας Κώστας Μάρκου, προβαίνοντας και σε σχετική δήλωση.

Την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά φέρονται να υποστηρίζουν, εκτός άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος,  η Ελένη Συμεωνίδου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς και η Σοφία Σιδέρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο ΠΗΧΗΣ ΣΤΑ 150.000 ΜΕΛΗ

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών, και κυρίως των μελών του, με ορίζοντα την εκλογή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, η Κουμουνδούρου αποσκοπεί στη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σ’ αυτήν.

Σημείο αναφοράς είναι η ιστοσελίδα vote.syriza.gr, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την εκλογική διαδικασία, καθώς και για την δράση των υποψήφιων προέδρων. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί, όπως στοχεύει η καμπάνια: «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

Μέτρο σύγκρισης είναι φυσικά ο αριθμός που εξέλεξε το 2022 τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για 150.000 μέλη, που προσήλθαν τότε στις κάλπες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement