Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πορτοκαλί» συναγερμός-Σε επιφυλακή σήμερα οι τοπικές Αρχές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Published

on

Μετά από αρκετές μέρες «ησυχίας» επιστρέφει σήμερα η χώρα σε επίπεδα συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιών και μαζί τους η Δυτική Ελλάδα που εντάσσεται στην ζώνη «πολύ ψηλού κινδύνου» (πορτοκαλί / κατηγορία 4).

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός και λόγω της υψηλής επικινδυνότητας απευθύνονται εκκλήσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας την προσοχή των πολιτών εφιστά και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, υπενθυμίζοντας πως απαγορεύεται για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονής εκδρομέων λόγω επικινδυνότητας για πρόκληση σε δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:
• Τ/Κ Καλλιθέας Από Γήπεδο και άνω & Από Δεξαμενή και άνω
• Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων & Πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου
• Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές
ζώνες)
• Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
• Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος- Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.
• Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
• Δρέπανο – Άγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά)
Η απαγόρευση ξεκινάει από σήμερα, στις 9.00 μμ έως τις 6.00 πμ
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες
και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και
ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement