Connect with us

Συνεργασίες

Οι ξένοι παραδίδουν μαθήματα στην οργάνωση ενός ταξιδιού

Published

on

 

Αν κάτι πρέπει να παραδεχθούμε στους ξένους, αυτή είναι η ικανότητά τους να οργανώνουν εξαιρετικά τα ταξίδια τους. Μήνες πριν θα αναζητήσουν kos rent a car και θα πραγματοποιήσουν την κράτηση αυτοκινήτου και ξενοδοχείου. Προτού φτάσουν στο νησί, αλλά και σε οποιονδήποτε προορισμό της επιλογής τους, θα κάνουν και τις σχετικές προετοιμασίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται έρευνα και σε βάθος μελέτη του τόπου, που πρόκειται να επισκεφθούν. 

Προετοιμασία του ταξιδιού από το Α ως το Ω

Από τη διαμονή και τη μετακίνηση στο νησί μέχρι το φαγητό, αλλά και την προετοιμασία των παιδιών, ώστε το ταξίδι να είναι ευχάριστο για όλη την οικογένεια, οι ξένοι προετοιμάζουν τουλάχιστον ένα εξάμηνο πιο πριν τις διακοπές τους. 

Καθώς έχουν όλοι ανεξαιρέτως σε μεγάλη υπόληψη την ιστορία της Ελλάδας, θα πληροφορηθούν για την ιστορία του νησιού από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα, την καταγωγή του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, αλλά και κάθε αξιομνημόνευτο σημείο. Επιπρόσθετα θα δουν όλους τους πιθανούς τρόπους μετακίνησης στο νησί, αλλά και σχετικές εκδρομές με καϊκάκια, που μπορεί να κάνει σε γειτονικά νησιά. 

Από τη λίστα των δραστηριοτήτων τους βέβαια δε θα λείψουν τα μοναδικού φυσικού κάλλους τοπία και οι ξεχωριστές παραλίες, ώστε να τα εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή. Εάν έχουν μαζί τους παιδιά θα ερευνήσουν το ξενοδοχείο, που θα μείνουν ή το μέρος για δραστηριότητες και πάρκα αναψυχής, ώστε και οι μικροί ταξιδιώτες να περάσουν ευχάριστα.

Corfu car rental: Το κλειδί για την εξερεύνηση του νησιού των Φαιάκων

Πριν την άφιξή τους στην Κέρκυρα οι ξένοι έχουν ήδη αναζητήση Corfu car rental. Όπως είδαμε και παραπάνω μαθαίνουν τα πάντα για τον προορισμό τους, ώστε να είναι έτοιμοι όταν φτάσουν για τη νέα περιπέτεια. Άλλωστε αν το καλοσκεφτεί κανείς, το ταξίδι συνίσταται από όλες τις εμπειρίες, που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Είναι όλα όσα θα συνθέσουν τον καμβά των ευχάριστων παιδικών αναμνήσεων ή αντίστοιχα των γονεϊκών αναπολήσεων, όταν τα παιδιά θα έχουν πια τραβήξει τον δικό τους δρόμο. 

Γεγονός είναι επίσης, πως εκτός από οργανωμένοι στην εκτέλεση του προγράμματος των διακοπών τους οι ξένοι είναι και θαρραλέοι. Τουλάχιστον αυτό θα έκρινε κάποιος Έλληνας. Το θάρρος αυτό προέρχεται στο ότι πραγματοποιούν τα ταξίδια τους με τα παιδιά, όποιας ηλικίας κι αν είναι αυτά. Με τα μεγαλύτερα τα πράγματα είναι ίσως πιο εύκολα. Με τα μικρότερα όμως τι γίνεται; Η απάντηση κι εδώ βρίσκεται στην αγάπη των ξένων για οργάνωση και προγραμματισμό. Βασική αρχή κάθε σύγχρονης παιδαγωγικής, και οι βόρειες χώρες όπως Δανία, Φινλανδία διαπρέπουν σε αυτές, είναι η ανακοίνωση, οι επιλογές και η συμμετοχή των παιδιών στην οργάνωση. 

Rent a car Mykonos: Πως οι ξένοι ταξιδεύουν με παιδιά παντού;

Ένα αξιοθαύμαστο στοιχείο της νοοτροπίας των ξένων, είναι ότι ταξιδεύουν παντού χωρίς να θέτουν περιορισμούς, όπως ποια μέρη είναι κατάλληλα για παιδιά και ποια όχι. Όλα είναι κατάλληλα για όλους. Έτσι μια οικογένεια ξένων θα αναζητήσει rent a car mykonos, προτού φτάσει στο νησί των Φαιάκων για να οργανώσει τις διακοπές της. Αυτό όμως δε συμβαίνει τόσο απλά. Και πάλι σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους οι γονείς είναι επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφαλές, γεμάτο ερεθίσματα και με όρια (χωρίς όμως περιττούς περιορισμούς) για τα παιδιά τους. 

Επομένως και σε συνάρτηση με τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο, πριν το ταξίδι ο γονέας έχει κάνει την έρευνά του. Γνωρίζει ποια μέρη στο νησί είναι ιδανικά για οικογένειες και ποιες είναι οι καταλληλότερες ώρες για να επισκεφθεί παραλίες, να αποφύγει τον συνωστισμό στα εστιατόρια και λοιπά. Έχει ερευνήσει τον προορισμό του διεξοδικά.

Στη συνέχεια ειδικά στις νηπιακές ηλικίες, που αγαπούν τη ρουτίνα, ανακοινώνουν εκ των προτέρων ότι θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Το παιδί μέχρι και 3 ετών δεν αγαπά τις εκπλήξεις και την διαταραχή της ασφάλειας και της ρουτίνας. Ακολούθως έχουν υπόψη, ότι στα παιδιά από 2 ετών και πάνω πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής. Στα πιο μικρά τις οριοθετούμε, ώστε να μη νιώσουν χάος μπροστά στην πληθώρα των πιθανών εκδοχών. Έτσι αισθάνονται, ότι έχουν κι εκείνα λόγο ίσο με αυτόν των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Rent a car Thessaloniki: Οι έφηβοι συμμετέχουν στην οργάνωση του ταξιδιού

Το μυστικό, ειδικά για παιδιά στην εφηβεία είναι να συμμετέχουν στην οργάνωση του ταξιδιού. Έτσι είτε θα είναι η αναζήτηση υποψήφιων εταιρειών rent a car thessaloniki είτε κάποια άλλη λεπτομέρεια θα έχουν κι εκείνα ενεργό ρόλο στο ταξίδι. 

Στον αντίποδα τα μικρότερα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν επίσης, απλώς θα αναλάβουν κάτι που θα αντιστοιχεί στην ηλικία τους. Με αυτόν τον τρόπο και επιμερίζονται ευθύνες και αισθάνονται ισότιμα μέλη της οικογένειας.

Εν κατακλείδι, αυτό που πάει τόσο κόντρα με τη νοοτροπία του λαού μας, η οργάνωση, είναι αυτό που βοηθά τους ξένους να δώσουν εξαιρετικά ερεθίσματα στα παιδιά τους δημιουργώντας ταυτόχρονα μοναδικές αναμνήσεις για όλους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement