Connect with us

Ταξίδι

Οι Καλύτεροι Προορισμοί για City-Breaks την Άνοιξη

Published

on

Η άνοιξη φέρνει μαζί της καινούργιες δυνατότητες και η όρεξη για ταξίδια μεγαλώνει. Τα city-breaks είναι ο τύπος διακοπών που επιλέγουν, καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Η συγκεκριμένη μορφή ταξιδιού είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον πολιτισμό μιας πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα city-break διαρκεί λίγες μέρες και ο ταξιδιώτης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά σε μια πόλη. Η σωστή οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού απαιτεί προσοχή. Από την επιλογή του προορισμού μέχρι την κράτηση εισιτηρίων και ξενοδοχείου, οι αποφάσεις που θα πάρετε θα πρέπει να βασίζονται στη λογική αλλά και στις προσωπικές σας ανάγκες.
Από την Αγγλία στην Ελλάδα – Ποιες Τοποθεσίες Ξεχωρίζουν;

Όλα τα ταξίδια ξεκινούν με μια ιδέα. Ένας προορισμός θα ξεχωρίσει και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σας. Στην Ευρώπη, υπάρχουν δεκάδες τοποθεσίες που αξίζουν την προσοχή του κόσμου και είναι κατάλληλες για ένα city-break.

Μια από αυτές είναι η Αθήνα. Μπορεί η Ελλάδα να είναι γνωστή για τις παραλίες της αλλά πόλεις όπως η Αθήνα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και την άνοιξη. Ο Παρθενώνας, τα δεκάδες μουσεία αλλά και η Βουλή είναι μόλις μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να εξερευνήσει. Ταυτόχρονα, οι φυσιολογικές, για την εποχή, θερμοκρασίες εγγυώνται πως οι περιπλανήσεις σας θα είναι ανεμπόδιστες.

Από την άλλη, πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο, διακρίνονται για την κουλτούρα και για τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν. Πέρα από τα δημοφιλή μνημεία, η νυχτερινή ζωή αλλά και οι θεατρικές παραστάσεις που προσφέρονται, κάνουν τη συγκεκριμένη πόλη μια κορυφαία επιλογή για το επόμενο city-break σας.

Πώς να Επιλέξετε το Κατάλληλο Μέρος για την Επόμενη Εξόρμηση σας;

Οι πιθανοί προορισμοί που μπορείτε να επιλέξετε είναι αμέτρητοι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις αλλά και στις ανάγκες σας. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με κριτήρια επιλογής.

  1. Οικονομικός παράγοντας. Ο προϋπολογισμός που θα θέσετε για το επόμενο ταξίδι σας είναι πολύ σημαντικός. Έτσι, τα αεροπορικά αλλά και τα ξενοδοχεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτόν και να μην τον ξεπερνούν. Για παράδειγμα, στο eSky.gr μπορείτε να βρείτε εισιτήρια Λονδίνο αλλά και καταλύματα σε οικονομικές τιμές που αξίζει να επιλέξετε.
  2. Διαθέσιμα αξιοθέατα. Αν είστε λάτρεις της αρχαιότητας αλλά και των τεχνών, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιλογή του προορισμού. Πραγματοποιήστε μια μικρή έρευνα και δείτε αν η τοποθεσία που θέλετε να επιλέξετε διαθέτει αξιοθέατα που επιθυμείτε να εξερευνήσετε.
  3. Εστιατόρια και νυχτερινή ζωή. Το φαγητό αλλά και η βραδινή διασκέδαση μπορεί να είναι επίσης ένα από τα κριτήρια που σας επηρεάζουν. Υπάρχουν δεκάδες προορισμοί με μοναδική κουζίνα που πρέπει να δοκιμάσετε αλλά και έντονη νυχτερινή δραστηριότητα. Για παράδειγμα, η Αθήνα διαθέτει και τα δύο σε μέγιστο βαθμό.

Πώς Μπορείτε να Πραγματοποιήσετε τα Ταξίδια σας Διατηρώντας Ένα Συγκεκριμένο Budget;

Young beautiful smiling hipster woman in trendy summer dress. Sexy carefree model posing on the street. Holding and drinking fresh vegetable cocktail smoothie drink in plastic cup with straw

Όταν έχετε στη διάθεση σας ένα συγκεκριμένο budget το οποίο δεν μπορείτε να υπερβείτε, πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση. Από την επιλογή των αεροπορικών μέχρι τις τιμές των εισιτηρίων στα διάφορα αξιοθέατα που θα επισκεφτείτε, υπάρχουν τρόποι για μέγιστη οικονομία που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.

Αρχικά, επωφεληθείτε από πλατφόρμες, όπως η eSky.gr, οι οποίες περιέχουν όλες τις αεροπορικές εταιρείες σε ένα μέρος και συγκρίνουν τις τιμές. Στο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria μπορείτε να εξερευνήσετε εκατοντάδες προορισμούς και να βρείτε τον ιδανικό για εσάς.

Επίσης, δώστε βάση στην επιλογή του καταλύματος. Στοχεύστε σε ξενοδοχεία ή και σπίτια που διατίθενται σε οικονομικές τιμές και διαθέτουν καλές κριτικές.

Επιπλέον, επιλέξτε καταλύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης που θα επισκεφτείτε ώστε να μπορείτε να μετακινήστε με τα πόδια. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρά την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Τέλος, βρείτε και επιλέξτε αξιοθέατα και μουσεία που δε διαθέτουν αντίτιμο εισόδου. Για παράδειγμα, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο είναι δωρεάν για όλους. Έτσι, θα μπορέσετε να γνωρίσετε τα σημαντικότερα σημεία μιας πόλης χωρίς να χρεωθείτε υπερβολικές τιμές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement