Connect with us

Συνεργασίες

Σκέψεις που κάνετε πριν επιλέξετε το επόμενο αυτοκίνητό σας

Published

on

Η επιλογή του ιδανικού αυτοκινήτου δεν είναι μία απόφαση που καλείστε να πάρετε μόνο με βάση οικονομικά κριτήρια. Πριν επιλέξετε ποιό θα είναι το επόμενο αμάξι σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, οπότε είναι λογικό να σκέφτεστε πολλά πράγματα. 

 

Ποιές είναι όμως οι πιο συχνές σκέψεις που κάνετε πριν διαλέξετε το επόμενο αυτοκίνητό σας και ποιά τα κριτήρια με βάση τα οποία θα καταλήξετε στην ιδανική επιλογή; Τα έχουμε συγκεντρώσει και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω!

Αγορά ή leasing; 

Ένα από τα διλήμματα που ίσως σας απασχολούν όταν βρίσκεστε στη διαδικασία επιλογής του επόμενου αυτοκινήτου σας είναι το αν είναι καλύτερο να προχωρήσετε σε αγορά ή να προτιμήσετε ένα πρόγραμμα leasing. Το τι από τα δύο θα επιλέξετε τελικά έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, όπως το κόστος και η χρήση που θέλετε να κάνετε στο αμάξι. Αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα αμάξι το οποίο να είναι δικό σας, παρά το μεγαλύτερο μηνιαίο κόστος σε σχέση με το leasing, τότε η αγορά είναι η καλύτερη επιλογή. Αν από την άλλη θέλετε να δοκιμάσετε διάφορα αμάξια σε βάθος χρόνου, χωρίς τη δέσμευση και το κόστος της αγοράς, τότε το leasing αυτοκινήτου είναι προτιμότερο!  

Επιλογή καυσίμου

Η επιλογή αυτοκινήτου συνεπάγεται αυτόματα και την επιλογή καυσίμου, οπότε δεν μπορείτε να σκεφτείτε το ένα χωρίς το άλλο. Το κόστος του καυσίμου που χρησιμοποιεί το αμάξι σας για να κινηθεί επηρεάζει σημαντικά το συνολικό κόστος συντήρησής του. Οπότε, πριν καταλήξετε στο αμάξι που είναι ιδανικό για εσάς, θα πρέπει να υπολογίσετε την κατανάλωση καυσίμου και με βάση αυτό να κάνετε μία εκτίμηση του κόστους που θα προκύψει. Επιπλέον, η επιλογή καυσίμου σχετίζεται και με τον παράγοντα της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφού τα αμάξια που κινούνται με πετρέλαιο ή βενζίνη μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον απ’ ότι τα ηλεκτροκίνητα. 

Σκοπός και χρήση

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή αυτοκινήτου είναι ο σκοπός για τον οποίο το θέλετε και η χρήση που θα κάνετε. Κάθε αμάξι έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς, από οδοιπορικά στην άγρια φύση, μέχρι καθημερινές μετακινήσεις. Οπότε, καλό είναι να σκεφτείτε προσεκτικά τι χρήση θέλετε να κάνετε στο αμάξι και αν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να μετακινείται μέσα στην πόλη για τις δουλειές του, θα επιλέξει ένα μικρό αμάξι με χαμηλή κατανάλωση, ενώ κάποιος που έχει οικογένεια μπορεί να προτιμήσει ένα ευρύχωρο SUV, το οποίο θα είναι άνετο για τα παιδιά και θα έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Τεχνολογία και λειτουργίες

Τα σημερινά αμάξια είναι πολύ εξελιγμένα όσον αφορά στην τεχνολογία τους και τις διάφορες πρωτοποριακές λειτουργίες που διαθέτουν. Από οθόνες αφής και συστήματα υποβοήθησης τελευταίας τεχνολογίας, μέχρι τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης για την οποία είναι πασίγνωστα τα μοντέλα της Tesla, οι επιλογές είναι πολλές. Πριν επιλέξετε λοιπόν το αμάξι στο οποίο θα επενδύσετε, εξερευνήστε τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, ώστε να δείτε αν σας διευκολύνουν και σας καλύπτουν.

Budget

Το budget σας είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες με βάση τους οποίους θα επιλέξετε ποιό είναι τελικά το αμάξι που σας ταιριάζει, αφού το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε αυτομάτως περιορίζει τις εναλλακτικές σας, κάνοντας την τελική απόφαση πιο εύκολη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας και με βάση αυτές να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στα χρήματα που είστε σε θέση να διαθέσετε και στο ανώτατο όριο χρημάτων που θα μπορούσατε να δώσετε για ένα αμάξι.

Αξιοπιστία και αντοχή

Η αξιοπιστία και η αντοχή του αμαξιού που θα επιλέξετε είναι τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για την ασφάλειά σας, αλλά και για την εκτίμηση του κόστους που θα έχει το αμάξι μακροπρόθεσμα, αφού ένα αμάξι που χαλάει συνεχώς και απαιτεί συχνές επισκευές απαιτεί και περισσότερα χρήματα για τη συντήρησή του. Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία ιδέα σχετικά με το κατά πόσον το αμάξι που έχετε κατά νου προσφέρει αξιοπιστία και αντοχή είναι να διαβάσετε κριτικές στο διαδίκτυο, αλλά και να ρωτήσετε τους γνωστούς σας!

 

Η επιλογή του επόμενου αυτοκινήτου σας είναι μία απόφαση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρθεί βιαστικά. Όποια επιλογή κι αν σκέφτεστε να κάνετε, μην ξεχνάτε ότι δεν αρκεί να βρείτε ένα αμάξι που να έχει ωραίο design και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να καλύπτει και τις ανάγκες σας και να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας!

Ροή ειδήσεων

Advertisement