Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

X. Μπονάνος-αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στη βελτίωση της επαρχιακής οδού Κέρτεζης του Δήμου Καλαβρύτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1,38 εκ. ευρώ με πόρους της Περιφέρειας, εξέλιξη που επιτρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άμεση δημοπράτηση του έργου.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, «η υφιστάμενη επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση της επαρχιακής Καλαβρύτων – Πριολίθου μέχρι την Τοπική Κοινότητα Κέρτεζης, είναι ασφαλτοστρωμένη και έχει κυμαινόμενο πλάτος από 4 έως 6 μέτρα, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο να ομαλοποιηθεί. Μάλιστα για την υλοποίηση των απαραίτητων διαπλατύνσεων εξασφαλίστηκαν παραχωρήσεις όμορων ιδιοκτησιών.

Με τις διαπλατύνσεις θα διευκολυνθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει σημαντική επισκεψιμότητα, φαινόμενο που συνδέεται τόσο με την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, όσο και των υπολοίπων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στην περιοχή, όπως τα Σπήλαια Καστριών, η ανάδειξη ορεινού όγκου, οι πηγές Αροάνιου ποταμού, οι πηγές Λάδωνα κ.λπ.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν θα εξυπηρετήσουν και τις παραδοσιακές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και αφορούν το γεωργικό, κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και την αγροτοβιοτεχνική παραγωγή, δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένες αρκετές τυροκομικές μονάδες.

Το ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής μας θέλει συνέχεια φροντίδα και προσοχή, το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε πράξη. Μετά τις ασφαλτοστρώσεις στα όρια του Δήμου Καλαβρύτων, σε Τρεχλό, Λαπάτα και Αγία Λαύρα, η Κέρτεζη ο επόμενος στόχος. Συνεχίζουμε».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement