Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρός κτηνοτρόφος από την κακοκαιρία Daniel – Αγνοείται ένας ακόμα άνθρωπος

Published

on

Το πρώτο θύμα θρηνεί η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel, που επελαύνει σε όλη την Ελλάδα και πλήττει με σφοδρότητα τον νομό και τις Σποράδες. Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός Βολιώτης, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ένας δεύτερος άνθρωπος αγνοείται στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην ίδια περιοχή. 

Σημειώνεται ότι σε Βόλο και Λάρισα έπεσαν σε δύο ώρες 12.000 κεραυνοί σε δύο ώρες και στη Μαγνήσια έγιναν περισσότερες από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Αδιάβατοι οι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στον Βόλο – Ήχησε και το 112

Ο Βόλος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό της πόλης, ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.  

Πλημμύρισε και το Νοσοκομείο

Λόγω της κακοκαιρίας έχει πλημμυρίσει και το υπόγειο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο δεύτερο υπόγειο, όπου στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια μπήκαν νερά και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να αποστραγγιστούν.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται να στεγανοποιηθούν οι υπόλοιποι χώροι για να μην πλημμυρίσουν και αυτοί. 

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement