Connect with us

Ελλάδα

Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών για τον θάνατο του 36χρονου – «Δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τον σώσουν»

Published

on

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εικόνες από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος πνίγηκε στον Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.

Ο άντρας βρήκε μαρτυρικό θάνατο από πνιγμό ενώ έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, που προκλήθηκαν από την προσπάθειά του να κρατηθεί στη ζωή.

Μάλιστα, τα μέλη του πληρώματος, ενώ τον έβλεπαν να πνίγεται, έδωσαν το «πράσινο» φως για να αναχωρήσει το πλοίο, το οποίο εν τέλει επέστρεψε μετά από 40 λεπτά στο λιμάνι με εισαγγελική εντολή.

Ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος συνελήφθησαν

Ο κ. Δημήτρης και η κ. Φρόσω υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας που συνέβη το βράδυ της Τρίτης (5/9) στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

«Εμείς την ώρα που ξεκινούσε το πλοίο, βλέπουμε το παλικάρι να προσπαθεί να μπει στο πλοίο και τον ύπαρχο να τον σπρώχνει. Αυτό έγινε περίπου 2 με 3 φορές κι όλοι φωνάζαμε να τον αφήσει να επιβιβαστεί στο πλοίο, γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα γίνει το κακό, αλλά συνέχισε με αποτέλεσμα να πέσει το παιδί στην θάλασσα. Άρχισε να στροβιλίζεται από την δίνη της προπέλας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημήτρης.

Και πρόσθεσε: «Το τραγικό είναι ότι ενώ κάνεις το πρώτο λάθος και τον πετάς στην θάλασσα, συνεχίζει με την απάθεια και την αδιαφορία με ένα ψυχρό βλέμμα κι ένα ψυχρό πισωγύρισμα. Γυρνάει την πλάτη και δίνει το νεύμα να φύγει το πλοίο σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν έκαναν καμία προσπάθεια να σώσουν το παιδί».

Μάλιστα, ο ίδιος είχε κομβικό ρόλο, καθώς όπως είπε το βίντεο που τράβηξε μία κοπέλα πήρε την πρωτοβουλία και το έστειλε στο Λιμενικό Σώμα.

«Έκανα προσπάθεια να μιλήσω με το Λιμεναρχείο. Το πλοίο έφυγε κανονικά, σαν να έπεσε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα. Στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι πήγαν να μιλήσουν στον καπετάνιο κι αυτός τους έκλεισε την πόρτα, ούτε ασχολήθηκε με τον κόσμο», τόνισε.

«Το πλοίο δεν είχε σκοπό να σταματήσει»

Με τη σειρά της, η κα. Φρόσω, που ήταν επιβάτης σε διπλανό πλοίο με προορισμό τα Χανιά, περιέγραψε: «Εγώ είχα βγει στο κατάστρωμα να καπνίσω και γυρίζω το κεφάλι μου αριστερά και βλέπω να σπρώχνουν έναν άνθρωπο. Ήταν τρία άτομα, δύο μπροστά κι ένας πιο πίσω. Βλέπω ότι τον σπρώχνουν κι ο άνθρωπος επέμενε».

«Νομίζω τρεις με τέσσερις φορές έκανε απόπειρα να προχωρήσει πιο μέσα. Είδα τον καταπέλτη να ανεβαίνει, να σπρώχνουν τον άνθρωπο, να πέφτει και μετά να τον χάνω από το οπτικό μου πεδίο. Βλέπω το πλοίο να αποχωρεί και σκέφτηκα ότι πάει λίγο πιο πίσω για να βρουν τον άνθρωπο, αλλά μετά κατάλαβα ότι το πλοίο δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Στη συνέχεια πήρα στο Λιμενικό και έκανα επώνυμη καταγγελία», συμπλήρωσε.

Στην επικοινωνία που είχε η κα Φρόσω με το Λιμενικό Σώμα για να κάνει την καταγγελία της δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν είχε ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Πνιγμός από θαλασσινό νερό είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη όπως αυτή αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση. Ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί, αναφέρεται, μεταξύ άλλων στα ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστικής, παράλληλα, εντόπισε εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εξήγησε πως τα ευρήματα της νεκροψίας έδειξαν πως τα τραύματα ήταν προθανάτια.

«Από ότι έχει διαρρεύσει στην δημοσιότητα, ερευνήθηκε από τη Ιατροδικαστική  Υπηρεσία Πειραιά, παρουσία του προϊσταμένου του κ. Ηλία Γιόκα, ερευνήθηκε ιατροδικαστικός και όπως προέκυψε από τη νεκροψία και νεκροτομή υπήρξε πλημμύρισμα των πνευμόνων από υγρό. Υπήρχαν και κάποια άλλα τραυματικά ευρήματα, τα οποία καταγράφηκαν στο σύνολό τους. Τα τραύματα ήταν προθανάτια. Ήταν κακώσεις ενώ ήταν εν ζωή. Από ότι διάβασα δεν έχει χτυπήσει από την προπέλα αλλά από μία σκληρή επιφάνεια, όπως τσιμέντο κατά την πτώση. Μπορεί να έχει χτυπήσει πριν πέσει στη θάλασσα».

ingr

Ροή ειδήσεων

Advertisement