Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε προσκύνηση η Παναγία η Σμυρναία

Αρχιερατική θεία λειτουργία σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών

Published

on

 

 

Σήμερα Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Ιερός Ναός της Αγίας Φωτεινής Πατρών πανηγυρίζει την εορτή των Αγίων που μαρτύρησαν στην Μικρασιατική καταστροφή.

Το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης

Μετά το πέρας, θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Σμυρναίας και των Μικρασιατών Αγίων μέχρι τον Ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα ψαλεί δέηση. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και μάλιστα κατά τον εορτασμό τίθεται προς προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας της Σμυρναίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εορτασμός καθιερώθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πατρών με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή καθώς στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής τον οποίο έχτισαν πρόσφυγες στην Πάτρα, υπάρχουν ιερά κειμήλια που μεταφέρθηκαν από τη μαρτυρική γη της Σμύρνης.

Το εικόνισμα της Παναγίας της Σμυρνιάς έφθασε στην Πάτρα από μια γυναίκα, η οποία είχε μπει μέσα στην καιομένη Αγία Φωτεινή της Σμύρνης και έφτασε στο εικόνισμα της Παναγίας. Έσπασε το τζάμι, το πήρε και είπε «Παναγία μου, βοήθησέ με να βγω ζωντανή από δω μέσα, κι εκεί που θα φτάσω θα αφήσω το εικόνισμα στην εκκλησία που θα φτιάξουμε». Έφθασε στην Πάτρα μαζί με άλλους πρόσφυγες και έτσι ανεγέρθη ο Ιερός Ναός.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement