Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωκίων Ζαΐμης: «Η Πάτρα μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο θέμα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη δημιουργική βιομηχανία ανέπτυξε σε μια από τις εκδηλώσεις του URBAN FEST by Routelab με τίτλο “Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες”, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για όλους», Φωκίων Ζαΐμης. 

«Η Πάτρα, η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα γενικότερα έχει ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό που εκφράζεται μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών δημιουργιών που σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τη καινοτομία λέγεται δημιουργική βιομηχανία. Σ ‘ αυτό έχουμε επενδύσει με ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεχίζουμε μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να ενισχύσουμε το τομέα αυτό. H Περιφέρεια στηρίζει, επίσης κάθε εκδήλωση προς αυτή την κατεύθυνση όπως είναι το Routelab Fest. Η Πάτρα μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο θέμα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης υπενθυμίζοντας στη συνέχεια ότι σύντομα ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο της Περιφέρειας: το κτίριο της πρώην γεωργικής σχολής θα γίνει ένα HUB για τη δημιουργική βιομηχανία. «Θέλουμε ένα δωρεάν – φιλόξενο χώρο για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω χώρο. Αντίστοιχοι χώροι έχουν δημιουργηθεί σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement