Connect with us

Συνεργασίες

32ο Παγκόσμιο Συνέδριο λογοθεραπευτών – φωνιάτρων – Ιnternational Association of Communication Sciences and Disorders IACSD- IALP 2023.

Published

on

 

Με ριζοσπαστικές αλλαγές και νέες αντιλήψεις στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος έδωσε το στίγμα του ο γνωστός Έλληνας Λογοθεραπευτής ,Ειδικός Αυτισμού και διευθυντής του Θεραπευτικού Κέντρου Αυτισμού «8i Autism Clinic» Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος ο οποίος ήταν ομιλητής και συμμετέχων στις εργασίες για το 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοθεραπευτών – Φωνιάτρων-International Association of Communication Sciences and Disorders IACSD –που διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύλλογο Επιστημών Επικοινωνίας και Διαταραχών IALP( International Association of Logopedics and Phoniatrics) όπου πραγματοποιήθηκε αυτή την φορά στη Νεα Ζηλανδία, Auckland.

Ο κος Μποχατζιάρ Ευάγγελος με μια αποκλειστική και συνάμα καινοτόμα παρουσίαση -ομιλία στον διεθνή επιστημονικό κόσμο της λογοθεραπείας  με θέμα του «Όλοι οι αυτιστικοί μιλούν – ο αυτιστικός κώδικας»,  έδωσε τεράστια έμφαση και τόνισε ότι, ΝΑΙ, όλοι οι αυτιστικοί μπορούν να μιλήσουν – υπάρχει αυτιστικός κώδικας αρκεί να αποκωδικοποιείται η λεκτική επικοινωνία των μη λεκτικών αυτιστικών, όπως ο ίδιος πράττει στην πολυετή καθημερινή συναναστροφή του με τα αυτιστικά άτομα απ’ όλο τον κόσμο. Θεωρεί υποχρέωσή του να μας μεταδώσει αυτή την ΑΛΛΑΓΗ(change) – να αποδεχτούμε ώστε να κατανοήσουμε τα αυτιστικά παιδιά και τους ενήλικες , να διαδώσει τις γνώσεις του σε όλη την θεραπευτική κοινότητα όσο πιο πιστά γίνεται έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά και άνθρωποι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν  τα προβλήματα επικοινωνίας που βασανίζουν τα αυτιστικά άτομα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανεξαρτήτου ηλικίας.  

Αξίζουν να σημειωθούν τα λόγια του, όπου μας τονίζει για να το κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα με τον αυτισμό δεν βρίσκεται στην ομιλία αλλά σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης που προηγούνται αυτής. Συγκεκριμένα, στην λανθασμένη καταγραφή και επεξεργασία του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην κοινωνική επικοινωνία και να μένουν πίσω στην κοινωνικότητα  που είναι η ικανότητα του ατόμου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες και η επιθυμία του να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετάσχει σε κοινές δραστηριότητες. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα παιδιά αυτά θέλουν να επικοινωνήσουν όπως κάθε συνάνθρωπός  μας και όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό με πρώτο βήμα την ευαισθητοποίηση πάνω σε τόσο λεπτά ζητήματα.

Το συνέδριο έλαβε χώρα από τις 20 έως και τις 24 Αυγούστου με πάνω από 1000 σύνεδρους από όλο τον κόσμο. Πάνω από 48 χώρες απ’ όλες τις Ηπείρους, παρουσιάζοντας ομιλίες βασισμένες στις τελευταίες λέξεις της επιστήμης στη λογοθεραπεία και στις διαταραχές επικοινωνίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για νέες επιστημονικές έρευνες. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement