Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το Καρναβάλι στη ΔΕΘ

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενείται η ΚΕΔΗΠ προβάλλοντας τον θεσμό της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του δυναμική παρουσία έχει αυτές τις μέρες το Πατρινό Καρναβάλι στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με τη συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Στους επισκέπτες της έκθεσης που κάνουν σταθμό στο περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο μπάστακας & ποδηλάτης (διαστάσεων 300Χ130Χ140 εκ.) ως δείγμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, με τον οποίο φωτογραφίζονται. Επίσης περιεργάζονται τα γλυπτά 3D τρισδιάστατης εκτύπωσης του καλλιτέχνη Δημήτρη Βάρδα που είναι ψηφιακά σχεδιασμένα, αντιπροσωπεύουν το Θέατρο Σκιών στο Πατρινό Καρναβάλι και αφορούν στα πρώτα αποτελέσματα της δημιουργικής βιομηχανίας στα Παλαιά Σφαγεία. Στα γλυπτά που ο δημιουργός παρουσίασε με τεράστια επιτυχία στην έκθεσή του «Futura» στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, έγινε χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών ρητίνης (sla printers), ενώ ο χρωματισμός των φιγουρών έγινε με ακρυλικά χρώματα μοντελισμού με χρήση ιερογράφων.

Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο της ΔΕΘ έχουν και οι στολές των τελάληδων, ένδειξη της καλλιτεχνικής διάστασης και του κεντρικού ρόλου που έχει η αμφίεση στο Πατρινό Καρναβάλι. Πολλά ευμενή σχόλια εκφράζουν οι επισκέπτες για το καινούργιο, έξυπνο, προωθητικό υλικό για τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και τη λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων.

Τη δική του θέση στο περίπτερο της ΚΕΔΗΠ έχει το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 (παρελάσεις, Καρναβάλι των Μικρών κ.ά.) αλλά και από τις δράσεις της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων. Επίσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία βλέποντας την αφίσα του 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού και σκανάροντας το barcode να εισέλθουν στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ και να περιηγηθούν σε ενημερωτικό υλικό και βίντεο για τον Κρυμμένο Θησαυρό. Παράλληλα στους επισκέπτες δίνονται αναμνηστικά και σοκολάτες με το εμπορικό σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού στη συσκευασία.

Η παρουσία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 87η ΔΕΘ έχει σκοπό να απευθύνει στους επισκέπτες της Έκθεσης ανοικτό κάλεσμα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement