Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα στις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης στην αγορά ακινήτων

Published

on

Από 91.000 έως 196.000 κοστίζει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο κέντρο των 25 φθηνότερων ευρωπαϊκών πόλεων, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Numbeo, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο για το κόστος ζωής.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές πόλεις μεταξύ των οποίων είναι η Πάτρα, η οποία μάλιστα κατατάσσεται στην 8η θέση, καθώς με περίπου 163.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει σπίτι 100 τ.μ. στο κέντρο.

Η Μπιτόλα, ή Μοναστήρι, στη Βόρεια Μακεδονία, μόλις 14 χλμ. βόρεια της μεθοριακής διέλευσης Μετζίτλιγια-Νίκη προς την Ελλάδα, είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι δυνατή η αγορά κατοικίας 100 τ.μ. κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ.

Στη Ζυρίχη, που κατέχει την πρωτιά ως η ακριβότερη πόλη στη γηραιά ήπειρο, για να αγοράσει κάποιος/α ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχή του κέντρου θα πρέπει να καταβάλλει λίγο πάνω από 2.357.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών στην Ελλάδα. Μόνο κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 13,9%, σύμφωνα με τους δείκτες της Τράπεζας της Ελλάδος, ελαφρώς χαμηλότερα από το +14,5% του πρώτου τριμήνου. Το ποσοστό αύξησης στις τιμές στην Πάτρα, για το τελευταίο 18μηνο, πλησιάζει το 27%.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 7 από τις 25 πόλεις με τη φθηνότερη αγορά κατοικίας βρίσκονται στη Ρουμανία, ενώ με ποσοστό 44%, ήτοι 11 πόλεις, η Ανατολική Ευρώπη καθίσταται πρωταγωνίστρια στην κατάταξη με τις πιο προσιτές ευρωπαϊκές περιοχές για αγορά ακινήτου.
Σημειώνεται ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, προσφέρουν μερικά από τα φθηνότερα ακίνητα στην Ευρώπη. Οι περιοχές αυτές παραμένουν σχετικά αναξιοποίητες, οπότε οι τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες από ό,τι αλλού στην Ευρώπη, ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν στους επενδυτές πολλές ευκαιρίες, από επενδύσεις για αγορά προς ενοικίαση μέχρι εξοχικές κατοικίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement