Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φόρος τιμής στην Χριστίνα της ζωής

Τριήμερο εκδηλώσεων με μηνύματα πρόληψης και χρήσης κράνους από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου

Published

on

«Θυμόμαστε και τιμούμε την Χριστίνα της ζωής και υπενθυμίζουμε πως το κράνος σώζει ζωές!»

Αυτό είναι το μήνυμα του τριημέρου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο στην καρδιά της Πάτρας και είναι αφιερωμένο στην μνήμη της 15χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή που «έφυγε» τον Ιούλιο μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό της σε τροχαίο και η απώλειά της συγκλόνισε όλη την Πάτρα.

Η εθελοντική ομάδα «ΣΥΝ-άνθρωποι» σε συνεργασία με την ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και με την συνδρομή του 15ου Γυμνασίου Πατρών τιμούν την Χριστίνα της ζωής, η οποία «φεύγοντας» έσωσε συνανθρώπους μας και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ότι το κράνος σώζει ζωές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η απώλεια της μικρής Χριστίνας καθιστά αναγκαία την συντονισμένη παρέμβαση πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών μοτοσυκλέτας για τη χρήση του κράνους.

«Ο μεγάλος πόνος για την απώλειά της πρέπει να μετατραπεί σε οδηγό κοινωνικής ευαισθησίας για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας, την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και του σεβασμού των κανόνων της οδικής ασφάλειας» τονίζει, καλώντας τους πάντες και ιδίως τη νεολαία να κάνουν χρήση κράνους.

«Ενώνουμε δυνάμεις με κοινωνικούς φορείς και θεσμούς της πολιτείας και να στείλουμε όλοι μαζί το δυνατό μήνυμα της πρόληψης, του σεβασμού στο δικυκλιστή αλλά και της αυστηρής τήρησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς που σώζουν ζωές. Στόχος μας ως Περιφερειακή Αρχή είναι να προλάβουμε άδικους θανάτους», κατέληξε.

Β. ΠΑΞΙΝΟΥ: «ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ»

Η Βιβή Παξινού από την Ομάδα «ΣΥΝ- άνθρωποι» ανέφερε πως το τριήμερο υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ και  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για την χρήση κράνους. «Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι μοτοσικλετιστές και το προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων θα ενημερώνουν για τις συνέπειες της μη χρήσης κράνους μέσα από τα τρία περίπτερα που θα λειτουργούν στην πλατεία Γεωργίου. Παράλληλα θα γίνεται εθελοντική αιμοδοσία και οι μοτοσικλετιστές θα κάνουν επίδειξη χρήσης κράνους. Την Παρασκευή συμμαθητές της Χριστίνας θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για την αναγκαιότητα του κράνους για τους οδηγούς και τους συνεπιβαίνοντες σε κάθε είδους δίκυκλο, ενώ το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με βιωματική αναφορά. Θα μιλήσει ένα παιδί που νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ Παίδων που κατάφερε και βγήκε νικητής από την ΜΕΘ, ένας γιατρός, μέλος της οικογένειας της Χριστίνας, οι συμμαθητές της που θα της αφιερώσουν ένα ποίημα». Παράλληλα, θα γίνει κλήρωση και θα προσφερθούν κράνη και για ποδήλατα.

Κ. ΔΩΡΗ: «ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Πάτρας Κατερίνα Δωρή ανέφερε πως το Σχολείο της Χριστίνας συμφώνησε αμέσως να συνδράμει στην εκδήλωση.. Το σοκ από την απώλειά της ήταν μεγάλο τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους συμμαθητές της. Δέκα μαθήτριες του σχολείου θα μοιράζουν φυλλάδια για το κράνος και το Σάββατο τρεις συμμαθήτριες της Χριστίνας θα διαβάσουν ένα ποίημα κι ένα κείμενο που γράφτηκε με αφορμή την απώλειά της. Αν τα καταφέρουν καθώς όλα τα παιδιά είναι συναισθηματικά φορτισμένα» ανέφερε. Και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρούμε σημαντικό ως σχολείο να κάνουμε δράσεις για την οδική ασφάλεια και να στείλουμε το μήνυμα ότι το κράνος, η ζώνη και η μη χρήση κινητού όταν οδηγούμε είναι θέμα ζωής και θανάτου».

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement