Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ήρθε η ώρα η γενιά μας να ορίσει την μοίρα μας!»

Published

on

Όλγα Λέων, υπ. περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας:
«Όραμα μου είναι να εδραιωθεί η δημοκρατία και η ισοκρατία και να καθιερωθούν οι καλές πρακτικές του εξωτερικού στην πόλη που μεγάλωσα και ζωή. Ήρθε η ώρα η γενιά μας να ορίσει την μοίρα του τόπου μας!», είναι το μήνυμα που στέλνει η Όλγα Κων. Λέων, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό «Μπροστά για Όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη.
Η Όλγα Λέων του Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με άριστα και σπούδασε Νομική στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Jean Moulin Lyon 3.
Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά σε πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εθελοντικούς συλλόγους. Εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Κοινότητα Νέων, με μόνο στόχο να βοηθήσει, όπως αναφέρει η ίδια, στην ενσωμάτωση των νέων ενημερώνοντας τους για τις κοινωνικές κρατικές παροχές.
Με προσήλωση, επιμονή και υπομονή…. ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές και συνέχισε το μεταπτυχιακό μου στο Εμπορικό Δίκαιο.
Εργάστηκε ως Contract Manager σε γαλλική εταιρία και μετέπειτα ως νομική σύμβουλος σε δικηγορικό γραφείο στην Γαλλία.
Το 2020 αποφάσισε να επιστρέψει στην γενέτειρά της στην Πάτρα και να αναγνωρίσει τους ακαδημαϊκούς της τίτλους.
Έδωσε εξετάσεις επάρκειας επιτυχώς και γράφτηκε ασκούμενη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.
Πέρασε τις εξετάσεις στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγνωρίστηκε το πτυχίο της ως ισότιμο με ακαδημαϊκό τίτλο του αντίστοιχου τμήματος.
Ολοκλήρωσε την άσκηση της στο Νομικό τμήμα και στο τμήμα του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Από το 2022 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ως δικηγόρος πλέον κι έκτοτε, είναι συνεργάτης στο οικογενειακό γραφείο.
Αποδέχθηκε την πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη για να ενταχθεί στην δυνατή ομάδα της παράταξης «Μπροστά για Όλους» με στόχευση την διάθεση προσφοράς και την συμβολή της στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και σύγχρονης Δυτικής Ελλάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement