Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρασκευάς (Πάρης) Αποστολόπουλος: «Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου για κάνουμε επιτέλους μία νέα αρχή στην Πάτρα μας!»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη, Παρασκευάς (Πάρης) Αποστολόπουλος ξεδιπλώνει στην «Γ» τους στόχους του

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

O Παρασκευάς (Πάρης) Αποστολόπουλος είναι 21 ετών, διανύει το τελευταίο έτος της Νομικής Αθηνών, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και αποφάσισε να μετέχει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέλοντας να προσφέρει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Κωνσταντίνου Σβόλη «Πάτρα Ενωμένη» και μάχεται καθημερινά για να πείσει τους δημότες της αχαϊκής πρωτεύουσας πως είναι αναγκαία μια νέα αρχή για την πόλη μας. Ο ίδιος – όπως εξηγεί στην «Γ»- στοχεύει να συμβάλει ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του κ. Σβόλη με τις γνώσεις, ενώ δηλώνει πως με τις νέες ιδέες η Πάτρα μπορεί να καταστεί μια πόλη – πρότυπο.

– Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού;
Αρχικά, αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου ότι όλοι οφείλουμε να ασχολούμαστε με τα κοινά γιατί εμείς διαμορφώνουμε το παρόν μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Ειδικά εμείς οι νέοι έχουμε χρέος να βάλουμε το λιθαράκι μας στον «κοιμώμενο γίγαντα», στην Πάτρα, που θα εργαστούμε, θα ζήσουμε και θα κάνουμε οικογένεια.
Επίσης, έναυσμα αποτέλεσε και η προτροπή των φίλων μου και το γενικότερο κλίμα αλλαγής και ανανέωσης που δεσπόζει στους κόλπους της νεολαίας όσον αφορά την υφιστάμενη τοπική πολιτική σκηνή.
Εκτός αυτού όμως, το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα μου όταν ήμουν πολύ μικρός. Έκτοτε, η ανάγνωση ειδήσεων και η παρακολούθηση πολιτικών ομιλιών δεν εκλείπει πότε από την καθημερινότητά μου. Τέλος, η νομική επιστήμη μού έχει διδάξει την προσφορά στον άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαίου.

– Ως νέος άνθρωπος τί θα ήθελες να αλλάξει στην Πάτρα;
Καταρχάς, θα ήθελα να υπάρχουν πιο πολλές θέσεις εργασίας σε πολυάριθμα αντικείμενα και πιο πολλές ευκαιρίες έτσι ώστε ο νέος Πατρινός ή η νέα Πατρινιά να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση της Αθήνας ή του Εξωτερικού. Θα ήθελα, ακόμη, μια Πάτρα φιλικά προσκείμενη στο περιβάλλον με στόχο την πράσινη ανάπτυξη, διαποτίζοντας έτσι και τη συνείδηση του Πατραϊκού Λαού με τα οικολογικά πρότυπα. Επιπροσθέτως, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η συντήρηση των γηπέδων, ο εξοπλισμός τους με σύγχρονες υποδομές αλλά και η δημιουργία νέων γηπέδων. Είναι πολύ σπουδαίο να μυήσουμε τα νέα παιδιά στο Ολυμπιακό ιδεώδες. Κοντολογίς, ονειρεύομαι μια Πάτρα που θα είναι πόλη-πρότυπο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και θα διαπρέπει πολυεπίπεδα.

– Γιατί επέλεξες να συμπορευτείς με τον Κώστα Σβόλη;
Ήταν μια πολύ αυθόρμητη απόφαση χωρίς πολλές σκέψεις και ενδοιασμούς. Ο επικεφαλής μας ο Κώστας ο Σβόλης πρεσβεύει το άφθαρτο, το έντιμο, το καινούργιο, το ηθικό, με πρόσωπο πεντακάθαρο. Έχοντας, λοιπόν, όλες αυτές τις αρετές στη φαρέτρα μου, άδραξα αυτήν την ευκαιρία να κατέλθω στην πολιτική κονίστρα των αυτοδιοικητικών εκλογών α’ βαθμού της 8ης Οκτωβρίου στο πλευρό του. Είναι τιμητικό για την πόλη της Πάτρας να διεκδικεί τον Θώκο του Δημάρχου ένας άνθρωπος άφθαρτος, ηθικός, καταξιωμένος επιστήμονας με προσφορά στον άνθρωπο.

– Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους και ιδίως στη νέα γενιά γιατί ζητάς να σε ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Ζητώ την στήριξη όλων προκειμένου να κατατίθενται, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, νέες προτάσεις και νέες ιδέες. Για να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση της νέας γενιάς στο νομοθετικό αυτό όργανο του Δήμου Πατρέων. Τέλος για να υπάρξουν νέα πρόσωπα, για κάνουμε επιτέλους μία νέα αρχή στην Πάτρα μας! Γιατί η νεολαία και το θέλει και το μπορεί!

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement