Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τουριστική ανάπτυξη με «οδηγό» τον Δήμο

Published

on

Του Χρήστου Σολωμού, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πατρέων με την παράταξη του Κ. Σβόλη

Μπορεί για την Ελλάδα ο τουρισμός να θεωρείται «βαριά βιομηχανία», ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιοχές στη χώρα που η λέξη παραμένει εδώ και χρόνια… άγνωστη! Ανάμεσα σε αυτές και η Πάτρα, η οποία παρά την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δεν έχει καταφέρει να επενδύσει στον τουριστικό τομέα, ο οποίος είναι νευραλγικής σημασίας για την τοπική μας οικονομία. Άραγε τι φταίει; Οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι, όπως και οι θεωρητικές αναλύσεις που κάθε φορά εξαντλούνται στα «πρέπει» και στα «μπορεί», χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.
Επειδή όμως η Πάτρα και πρέπει να μπορεί να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην τουριστική πίτα ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, με σχεδιασμό, πολιτική βούληση και συνεργασίες. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που στο Επιμελητήριο Αχαΐας μαζί με τον Αμβρόσιο Μεντζελόπουλο και τον Σταύρο Κάτσενο είχαμε προτείνει τη δημιουργία ενός τουριστικού «υπερφορέα» στον οποίο θα συμμετείχαν η αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανισμοί και σύλλογοι με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων και την αναζήτηση ευέλικτων πρακτικών που θα καθιστούσαν την Πάτρα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Πρωτίστως όμως θα κατέγραφε και θα αναδείκνυε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της πόλης που σηματοδοτούν την ταυτότητά της!
Την Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα, της έρευνας και της καινοτομίας, του Πανεπιστημίου, του Καρναβαλιού, της θάλασσας και του ορεινού όγκου του Παναχαϊκού, του λιμανιού, των αρχαιολογικών της χώρων, της αναπτυσσόμενης αγοράς, του πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού της αποθέματος, της διασκέδασης, της γεωγραφικής της θέσης και της κοντινής της απόστασης από παγκόσμιας εμβέλειας προορισμούς, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, κ.α.
Την Πάτρα των φιλόξενων ανθρώπων της!
Είναι αυτή η πόλη που μπορεί να επενδύσει στον θεματικό τουρισμό και στις εναλλακτικές του μορφές, όπως θρησκευτικός, ιατρικός, συνεδριακός, αθλητικός, πεζοπορικός, θαλάσσιος (κρουαζιέρα, Yachting), σχολικός- εκπαιδευτικός, αλλά και ως προορισμός City Break, κ.α.
Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Τόσο προσωπικά, όσο και η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη με πίστη στις δυνατότητες της πόλης που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε θέλουμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά, παραδίδοντας στα παιδιά μας, μία πόλη εξωστρεφή, δυναμική, με προοπτική. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία Αντιδημαρχίας Τουρισμού, καταδεικνύοντας την ισχυρή θέληση να ξεφύγουμε από το ΤΙΠΟΤΑ και να κάνουμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement