Connect with us

Τοπική αγορά

Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Published

on

Πάτρα, 28 Σεπτεμβρίου 2023 – Τα καταστήματα Coffee Island γιορτάζουν την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και ταξιδεύουν τους καταναλωτές για μια ημέρα στον πιο μοναδικό Single Estate προορισμό, τoν Costa Rica Tarrazu. Δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ, να δοκιμάσουν, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, τον ξεχωριστό Single Estate που είναι γνωστός για τη μακρά επίγευση φρούτων και το γεμάτο του σώμα. Πρόκειται για έναν guest coffee που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα είναι διαθέσιμος στα φυσικά καταστήματα και στο My Coffee Island APP+WEB.

Το Tarrazu είναι γνωστό ως η γενέτειρα του καφέ της Costa Rica και παγκοσμίως γνωστό για την παραγωγή μερικών από τους καλυτέρους καφέδες.

Το 1969 τα τρία αδέρφια της οικογένειας Vindas, οι Eduardo, Leonel & Gerardo, ξεκίνησαν την πρώτη καλλιέργεια καφέ στις πλαγιές του βουνού Τακουατόρι όπου κανείς στο παρελθόν δεν επιχείρησε. Ήταν πεπεισμένοι πως το ηφαιστειογενές έδαφος, σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα χάρη στον ειρηνικό ωκεανό, ήταν ιδανικό για την παραγωγή καφέ και την καλλιέργεια ποικιλιών Caturra και Catuai καφεόδεντρων. Αυτές οι δυο κόκκινες ποικιλίες σε συνδυασμό με την μέθοδο επεξεργασίας Honey, δίνουν στον καφέ και την ξεχωριστή γλυκύτητα που τον χαρακτηρίζει.

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι αφιερωμένη στην προώθηση του δικαιώματος σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον στην αλυσίδα εφοδιασμού του καφέ. Η ομάδα της Coffee Island βάζει τα γιορτινά της και ταξιδεύει με πτήση Charter στην Costa Rica, εκεί που καλλιεργείται ένας μοναδικός καφές που θα σας ταξιδέψει με τις μυρωδιές του βερίκοκου, της μαύρης ζάχαρης και του κάσιους. Οι Coffee Experts μέσω του Direct Trade, δημιούργησαν αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις με τους παραγωγούς της οικογένειας Vindas από την περιοχή Tarrazu. Με αφοσίωση εργάζονται καθημερινά για να βοηθούν στη διασφάλιση και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλης της αλυσίδας υπερηφάνειας και των #CoffeePeople, καθώς και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ!

Την 1η Οκτωβρίου, η Coffee Island διπλασιάζει τους πόντους στο Tap Me μέσα στο κατάστημα αλλά και σε κάθε ηλεκτρονική παραγγελία. Ενώ προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν σε μειωμένη τιμή πολλούς αγαπημένους κωδικούς και επιλεγμένα προ συσκευασμένα είδη Καφεκοπτείου με έκπτωση -25%.

-ΤΕΛΟΣ-

Σχετικά με την Coffee Island

Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα και στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της είναι η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και η «Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ στη Νότια Ευρώπη 2022» (Allegra European Awards). Το δίκτυο των 487 καταστημάτων απλώνεται σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Τορόντο, Αίγυπτος & Ντουμπάϊ) ενώ τα προϊόντα καφεκοπτείου διατίθενται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

Με αφοσίωση στο αύριο, συνεχίζει να στηρίζει και να δημιουργεί δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον μαζί με τους καλλιεργητές καφέ, τους ιδιοκτήτες καφεκοπτείων και τους καταναλωτές. Βοηθά έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και δεσμεύεται για ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία (Direct Trade) με παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο. Απασχολεί 225 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία και δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

MSL Greece: Γιάννης Συρμόπουλος, Director | T: 2106281070 | M: 6937801394 | E: [email protected]

Coffee Island: Βένια Ράπτη, Senior Marketing Communications Supervisor | Τ: 2610643679 | Μ: 6976824335 | Ε: [email protected]

Ροή ειδήσεων

Advertisement