Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Λέμε “ναι” στο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Published

on

Tου Χρήστου Σολωμού, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πατρέων με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κ. Σβόλη

Το ερώτημα είναι απλό, ξεκάθαρο και σημαντικό: Γιατί ο Δήμος Πατρέων δεν λειτούργησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων; Γιατί δεν δώσαμε λόγο και χώρους στους νέους;

Μιλούμε εξ ονόματός τους, αποφασίζουμε πολλές φορές γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, χαράσσουμε πολιτικές που θεωρούμε ότι θα διασφαλίσουν το μέλλον τους, αλλά ποτέ δεν τους ρωτάμε, ούτε τους ακούμε για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Και την ίδια ώρα, ενώ συνεχίζουμε να υιοθετούμε συμπεριφορές και αντιλήψεις που εντείνουν το χάσμα των γενεών, τους κατηγορούμε κιόλας, πως είναι απολιτίκ και πως δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά.
Ως άνθρωπος που πίστευα και πιστεύω ακράδαντα στη δυναμική της νέας γενιάς, αναγνώρισα από την πρώτη στιγμή στην παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και στον Κώστα Σβόλη την ενθάρρυνση και στήριξη των νέων να συμμετέχουν στην προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη μας.
Είναι η παράταξη που θέλει να ακούει τις νέες απόψεις, που υιοθετεί τη συνεργασία τη συνεργασία μεταξύ των γενεών, που είναι αποφασισμένη να ανοίξει το δρόμο στη νέα γενιά, η οποία έχει αποδείξει ότι έχει το πνεύμα, τη διάθεση και τις γνώσεις συμβάλλοντας στις θετικές αλλαγές που χρειαζόμαστε συλλογικά.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζω μεταξύ άλλων την πρόταση που κατέθεσε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο συνυποψήφιός μου, Πάρης Αποστολόπουλος για τη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, ενός θεσμοθετημένου οργάνου στο οποίο οι ίδιοι οι έφηβοι θα αναλύουν και θα προτείνουν λύσεις και ιδέες για τα θέματα για τα θέματα της πόλης μας, αλλά και της βελτίωσης της δικής τους καθημερινότητας.

Η παράταξή μας έχει δεσμευτεί για την άμεση ενεργοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων που θα δώσει φωνή και συμμετοχή στην νέα γενιά.
Δεν μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό. Η παράταξή μας, έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενεργοποίηση των νέων, την πλήρη καταγραφή των προβλημάτων τους, των ιδεών και προτάσεων τους, ώστε να διαμορφωθεί μία τοπική νεανική ατζέντα θεμάτων, κ.α.
Οι νέοι είναι το μέλλον της πόλης μας, οφείλουμε να τους στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα τους και να μοιραζόμαστε τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους. Να τους ακούμε για την Πάτρα που ονειρεύονται.
Προχωράμε και με τους νέους μπροστά!

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement