Connect with us

Ελλάδα

OAKA: Ξεκινά η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη στατικότητα

Published

on

Άμεσα αρχίζει η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη στατικότητα του ΟΑΚΑ, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στέγαστρο Καλατράβα, την ώρα που με επίσημη ανακοίνωση παραμένουν κλειστά το Κεντρικό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο.

Την ίδια ώρα, το Τεχνικό Επιμελητήριο ανέλαβε δεύτερη μελέτη, ενώ ο εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, θα ερευνήσει, έπειτα από την παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, σε βάθος πενταετίας το θέμα της συντήρησης των εγκαταστάσεων με τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό, την απόφαση να κλείσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και το Ποδηλατοδρόμιο έλαβε η κυβέρνηση έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ που ανέδειξε το πρόβλημα της στατικότητας.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/09) πραγματοποιήθηκε διαδικασία μεταφοράς αθλητικού υλικού αλλά και εγκαταστάσεων, ενώ το βράδυ της Παρασκευής εκκενώθηκαν τα δύο στάδια, όπου εκεί υπήρχαν πάνω από 1.000 αθλητές του μπριτζ που συμμετείχαν σε πανελλήνιους αγώνες.

Τι περιλαμβάνει η έρευνα

Αναλυτικά, η έρευνα θα αφορά:

  • ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν
  • αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
  • γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον περασμένο Απρίλιο εξειδικευμένοι μηχανικοί, πραγματοποίησαν αυτοψία πάνω στα στέγαστρα Καλατράβα, προκειμένου να ελέγξουν την στατικότητα της μεταλλικής κατασκευής. Πέντε μήνες μετά, το πόρισμα της μελέτης καθιστά αναγκαίο το «λουκέτο» στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο τα προβλήματα, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να σημειώνει πως «είχε αφεθεί στην τύχη του για δύο δεκαετίες, και αυτό ακριβώς αλλάζουμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement