Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Κακκαβάς: Η Περιφέρεια πρέπει να… επιστρέψει, την Κυριακή, στους πολίτες

Published

on

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο

 Ο Κώστας Κακκαβάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε Αχαΐας ) στο πλευρό του Κώστα Καρπέτα, με την Παράταξη «Δυτική Ελλάδα- Μαζί Αλλάζουμε, για την Πρόοδο, για τον Τόπο μας».

Δηλώνει πλήρη εμπιστοσύνη στον επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη και ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Εκτιμά ότι ήρθε η ώρα μιας Περιφερειακής αρχής η οποία θα είναι απέναντι σε κάθε εναγκαλισμό με την κεντρική εξουσία.

Ο κ. Κακκαβάς είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δραστηριοποιείται στα Καλάβρυτα και επισημαίνει ότι στόχος του, μέσα στο Περιφερειακό, θα είναι να αποτραπεί κάθε σκέψη και σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το 2019 οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν σαφή εντολή σε μια νέα Περιφερειακή αρχή η οποία θέλησε να δώσει στίγμα μιας νέας εποχής. Ψήφισαν οι πολίτες γνωρίζοντας ότι διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική αφετηρία. Πως κρίνεις τον απολογισμό αλλά και μια δέσμευση για μια νέα θητεία, την οποία διεκδικεί ο νυν Περιφερειάρχης, με αυτοδιοικτικά, λιγότερο πολιτικά δηλαδή, χαρακτηριστικά…

-H Περιφερειακή αρχή του νυν Περιφερειάρχη εκλέχτηκε με το σύνθημα «Όλα από την Αρχή», τελικά κατάφερε αντί να φέρει μία νέα πνοή και να εμπνεύσει με ένα διαφορετικό τρόπο διοικώντας την περιφέρεια να πάει ακόμα και έτοιμα και ώριμα έργα πάλι από την αρχή. Έργα οδοποιίας σταματημένα, αντιπλημμυρικά που κρατούν διπλάσιο χρόνο από το κανονικό και δεν ολοκληρώνονται, χρέη εκατομμυρίων ευρώ και την ασφάλεια των πολιτών αφημένη στην τύχη. Παρατάσεις σε έργα κρίσιμα για την ασφάλεια των πολιτών, όπως τα Αντιπλημμυρικά ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ και η Οδοποιία σε επαρχιακούς δρόμους. Παρατάσεις οι οποίες οφείλονται και στην αδυναμία πληρωμών που έχει η Περιφέρεια που έχει φτάσει στο τεράστιο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά το αυτοδιοικητικό, δεν έχει υπάρξει επί της ουσίας πιο εναγκαλισμένη Περιφερειακή αρχή με το κεντρικό κράτος από αυτή του Κου Φαρμάκη. Είναι γνωστό άλλωστε πως εντός της Περιφέρειας έχουν εγκατασταθεί και μόνιμα πολιτικά γραφεία βουλευτών της συντηρητικής παράταξης, για ποια αυτοτέλεια λοιπόν μιλάμε. Ο Κός Φαρμάκης είναι αυτός που στην ουσία έχει απεμπολήσει το όραμα και την ανάγκη της Περιφερειακής διακυβέρνησης αφού λειτουργεί την περιφέρεια ως ιμάντας των αποφάσεων και των πολιτικών της κεντρικής εξουσίας.

– ‘Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν΄’ έλεγαν οι αρχαίοι. Η κυοφορία του συνδυασμού του Κώστα Καρπέτα ήρθε στην κατάλληλη ώρα; Θα φτάσει σε αυτό το σχετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα παντού;

-Η φωνή μας βρίσκεται παντού και ειδικά εκεί που οι καλοστημένες φιέστες της Περιφέρειας δεν είναι αρκετές για να κρύψουν την πραγματική εικόνα. Η δική μας παρουσία και του Κώστα Καρπέτα μπορεί να είχε μπροστά της λίγο χρόνο, αλλά όπως αναφέρατε γεννήθηκε και κοιλοπονούσε καιρό γιατί απλά είναι ένα ώριμο τέκνο της ανάγκης. Της ανάγκης των νέων ανθρώπων, των εργαζόμενων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των μικρομεσαίων και των μισθωτών, να ξεφύγουν από την μετριότητα και τον παλαιοκομματισμό, να δουν μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με λιγότερους αποκλεισμούς και δικαιότερη ανάπτυξη και δυνατότητες για όλους. Μία περιφέρεια που ο πλούτος που θα παράγουν οι άνθρωπο, θα γυρίζει πίσω στους ανθρώπους της, με παραγωγικότητα, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μια περιφέρεια για τις ανάγκες των πολλών και όχι κάποιων εκλεκτών.

-Απέναντι στο συνδυασμό σας είναι και ένας γνώριμος, τουλάχιστο σε κάποιους από το ψηφοδέλτιό σας, ο Σπύρος Σκιαδαρέσης. Θεωρείς ότι υπάρχει χώρος για άλλες προτάσεις αυτοδιοικητικές, στο χώρο της κεντροαριστεράς;

-Κανείς δεν αποκλείεται. Εμείς δεν πορευόμαστε σαν μία πεφωτισμένη ελίτ η οποία γνωρίζει τα πάντα έναντι των άλλων. Το ζήτημα είναι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις να εκπροσωπούν αδιαμεσολάβητα την κοινωνία και της ανάγκες της και όχι να εκπορεύονται από πολιτικά παιχνίδια της κεντρικής εξουσίας ή κάποιον παραγόντων, μετρώντας απλά κομματικούς συσχετισμούς σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη τοπική αυτοδιοίκηση.

-Πως μπορείς να συμβάλεις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για μια αυτοδιοίκηση με κοινωνικό πρόσωπο, για μια πολιτική που θα δώσει άλλο στίγμα για τον επαγγελματία και το μικρομεσαίο;

-Κατ αρχήν είμαι ένας άνθρωπος που προέρχομαι από την κοινωνία. Εδώ και δεκαπέντε σχεδόν χρόνια, έχω τα ένσημα μου στο ελεύθερο επάγγελμα σε μία πρότυπη και εξελισσόμενη επιχείρηση στα Καλάβρυτα. Όσοι γνωρίζουν την παρουσία μου, ξέρουν πως είμαι γνώστης των προβλημάτων αλλά και των πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής. Εχω επιδείξει σταθερότητα και σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και διαχρονικά έχω ως αρχή μου την υποχρέωση να τιμώ την κάθε ψήφο που μου εμπιστεύονται οι συμπολίτες μου. Οι νέοι άνθρωποι, είναι απαραίτητο να συμβάλλουν με την τεχνογνωσία και τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στην μετεξέλιξη της περιφέρειας σε ένα σύγχρονο και προοδευτικό θεσμό. Έχω τα αντικειμενικά προσόντα, έχω την γνώση και την εμπειρία πιά να προσφέρω ανιδιοτελώς σε όλα αυτά. Είμαι εκλεγμένο μέλος του ελεγκτικού της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχω παρακολουθήσει σημαντικά επιμορφωτικά προγράμματα στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Διοίκηση μέσο στόχων), πιστεύω πως όλα τα παραπάνω μου έχουν δώσει μια σημαντική εμπειρία για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΕΝΘΕΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ

«ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥΣ»

– Πρόσφατα ακούσαμε τον Νεκτάριο Φαρμάκη να δεσμεύεται για μια μεγάλη, νέα επένδυση, που θα συμπληρώσει την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων το οποίο σήμερα ήδη γυρίζει σελίδα και εκσυγχρονίζεται, για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του. Πως το αξιολογείς;

-Η Περιφερειακή Αρχή του Κου Νεκτάριου Φαρμάκη παρέλαβε ένα έργο ώριμο και ενταγμένο από το 2018 από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Χ.Κ Καλαβρύτων. Αντί να στρέψει όλη της την προσοχή εκεί και να πλαισιώσει τους αρμόδιους με τις γνώμες έμπειρων ανθρώπων που εμπλέκονται με την χιονοδρομία, θεσμών και φορέων αλλά και την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων, προχώρησε σε μία κλειστή διαδικασία, αλλάζοντας εν μία νυκτί τα τεύχη δημοπράτησης. Αποτέλεσμα των μεγάλων καθυστερήσεων και των λαθών που έγιναν, ήταν η εμπλοκή δύο φορές του φακέλου στο ελεγκτικό συνέδριο και μετά από πέντε χρόνια, τα 23 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις σημερινές συνθήκες, με τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, τα χρήματα να είναι πολύ λίγα για να ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τα αρχικά πρότυπα. Εδώ όμως και παρ όλη αυτήν την ανεπάρκεια και τους άλλους λόγους που πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει για το ποιοι είναι αυτοί, ο Κος Φαρμάκης έρχεται να δώσει και άλλες υποσχέσεις προεκλογικά για 50 και επιπλέον εκατομμύρια τώρα, που θα έρθουν από ποιους ; και γιατί ; αυτό είναι στα ψιλά γράμματα των δεσμεύσεων του.

Εκεί λοιπόν ο στόχος της Περιφέρειας είναι η ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού κέντρου δια μέσω ΣΔΙΤ και η απεμπλοκή του από ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Καλαβρύτων σε μία μάλλον απρόσωπη πολυεθνική εταιρεία, που θα λειτουργεί μόνο προς όφελος των ιδιωτών της και δεν θα έχει καμία σχέση με την τοπική κοινωνία με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους. Οι ιδιώτες δε, θα έχουν πάρει και προίκα τα 23 εκατομμύρια που βγήκαν από τον κρατικό κουρμπανά και τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων Πολιτών. Έτσι κάνει ανέξοδες προεκλογικές ανακοινώσεις η περιφερειακή αρχή.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement