Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό του Σπ. Σκιαδαρέση, Σωτηρία (Ρούλα) Αντωνοπούλου μιλά στη «Γ»

«Κλείνουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών»

Published

on

Με δυναμισμό, φρέσκιες ιδέες και αποφασιστικότητα η λογίστρια, Σωτηρία (Ρούλα) Αντωνοπούλου καταθέτει σε αυτές τις εκλογές τη δική της πρόταση ευθύνης, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό «Νέα Δυτική Ελλάδα» του Σπ. Σκιαδαρέση. Μητέρα δύο παιδιών, είναι για για πρώτη φορά υποψήφια, θέλοντας να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

 

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τον συνδυασμό «Νέα Δυτική Ελλάδα»;

 

Ως ενεργό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και ως μητέρα δύο παιδιών που ζω καθημερινά τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά κυρίως την έλλειψη προοπτικής, ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του επικεφαλής μας, Σπύρου Σκιαδαρέση, πιστεύοντας ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μία «Νέα Δυτική Ελλάδα» που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και θα διασφαλίζει το μέλλον της νέας γενιάς.

 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών;

 

Το ερώτημα είναι: στασιμότητα ή φυγή προς τα μπρος; Γιατί δυστυχώς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είδαμε να αλλάζει τίποτε στην Αχαΐα, αφού η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή δεν σχεδίασε και δεν υλοποίησε ούτε ένα μεγάλο έργο. Ακόμη και εκείνα που είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια «πάγωσαν». Ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών που όλοι μαζί οφείλουμε να κλείσουμε οριστικά. Θα αναφερθώ σ’ ένα και μόνο πρόβλημα το οποίο θεωρώ από τα σημαντικότερα, αυτό της ανεργίας. Η Περιφέρεια εξακολουθεί να είναι «πρωταθλήτρια» στους αρνητικούς δείκτες της απασχόλησης με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 77.513 ανέργους (7,5%).

Επακόλουθο της ανεργίας είναι η εγκατάλειψη της περιοχής από παραγωγικούς ανθρώπους και ειδικά νέους. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό θα βιώσουμε στο μέλλον τις συνέπειες ενός ολοένα αυξανόμενου δημογραφικού προβλήματος. Το πρώτο θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι η μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Θεωρώ ότι ο πρωτογενής τομέας και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελούν βασικούς άξονες πολιτικής, στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.

 

 

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τον κόσμο;

 

Είναι ενθαρρυντικά. Οι συμπολίτες μας είναι αποφασισμένοι να κάνουμε την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ο συνδυασμός μας εγγυάται αυτή την αλλαγή μ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε πέντε βασικούς άξονες, την διαφάνεια, την ισότιμη, ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από νέα πρόσωπα που έχουν διάθεση να προσφέρουν και να εργαστούν σκληρά, έχοντας και τις γνώσεις και τις δυνατότητες και τις ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν τη «Νέα Δυτική Ελλάδα» και προσωπικά έναν από τους τέσσερις σταυρούς τους.

 

 

 

 

 

ME FOTO DOC//5-10-23//SOLOMOS

 

«Σπάμε τα κομματικά στεγανά…»

 

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κ. Σβόλη, Χρήστος Σολωμός μιλά στη «Γ»

 

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο! Τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, να μπούμε μπροστά και να αλλάξουμε οριστικά σελίδα στην πόλη μας», δηλώνει με αποφασιστικότητα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κ. Σβόλη, Χρήστος Σολωμός. Άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας με πολυετή ενασχόληση στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στον Εμπορικό Σύλλογο, απαντά στο διακύβευμα των εκλογών, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα κρίσιμες την «μάχη» της 8ης Οκτωβρίου.

 

Διεκδικείτε την εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη. Μάλιστα η υποψηφιότητά σας συζητήθηκε αρκετά, καθώς έχετε διαφορετική πολιτική αφετηρία από τον επικεφαλής σας. Τι έχετε να πείτε για αυτή την απόφαση σας;

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πρόσωπα ικανά και άξια, με γνώσεις και διάθεση προσφοράς που θέλουν να υπηρετήσουν την πόλη. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Κώστας Σβόλης, ο οποίος απέδειξε στην πράξη την πίστη του στη δύναμη της συνεργασίας ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Αυτό χρειάζεται η Πάτρα!  Άλλωστε σας θυμίζω πως η υιοθέτηση πρακτικών από την τωρινή δημοτική αρχή βάσει συγκεκριμένης κομματικής ιδεολογίας ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την, κατά κοινή παραδοχή, στασιμότητα της πόλης μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο Κώστας Σβόλης είναι ένας άνθρωπος της κοινωνίας, ένας από εμάς, που μπορεί να ηγηθεί μιας παράταξης συμπολιτών που βάζουν πάνω απ’ όλα την Πάτρα και όχι συντεχνιακές και κομματικές λογικές. Κι αυτό ακριβώς  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου να  συμπορευτώ με τον Κώστα Σβόλη.

 

 

Γιατί θεωρείτε κρίσιμες τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

 

Γιατί εδώ και εννέα χρόνια ζούμε τις συνέπειες της στασιμότητας, των κομματικών στεγανών και της εσωστρέφειας. Η εικόνα της πόλης μας  πληγώνει και πιστεύω ότι κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει απέναντι στη σημερινή Πάτρα της εγκατάλειψης. Λίγο πριν τις εκλογές, απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, θέλω να τους πω, ότι οι Δημοτικές εκλογές στην Πάτρα είναι κρίσιμες, σημαντικές και θα καθορίσουν το μέλλον της, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για πολύ περισσότερο. Σε αυτόν, λοιπόν, τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, ούτε υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο… Τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, να μπούμε μπροστά και να αλλάξουμε οριστικά σελίδα στην πόλη μας.

 

 

Ποια είναι τα ζητήματα τα οποία αποτελούν και δική σας προτεραιότητα αν εκλεγείτε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο;

 

 

Δυστυχώς, η Πάτρα είναι ουραγός σε θέματα ανάπτυξης, αλλά και σε σημαντικά έργα υποδομής, ενώ σοβαρά είναι και τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Καθαριότητα ανύπαρκτη, το θαλάσσιο μέτωπο αναξιοποίητο, ο τουρισμός άφαντος, η Μαρίνα υπό διάλυση, το κυκλοφοριακό μάστιγα, το πράσινο είδος προς εξαφάνιση, το Καρναβάλι μας παραπαίει, ο σιδηρόδρομος υπό συζήτηση  ,  ο ποδηλατόδρομος δείγμα προχειρότητας και επικινδυνότητας, οι παραλιακοί δρόμοι βομβαρδισμένοι από τη διάβρωση και πόσα ακόμη προβλήματα. Είναι πραγματικά αμέτρητα τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα… σε μία πόλη που έχει χάσει τον προσανατολισμό της ! Όμως  με ευθύνη και αποφασιστικότητα θα διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες λύσεις. Και να είστε βέβαιοι ότι και θέλουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της νέας δημοτικής περιόδου, γιατί έχουμε σχέδιο και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις, μα πάνω απ’ όλα ,γιατί αγαπάμε την πόλη που ζούμε και θέλουμε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη ,να γίνει μια πόλη σημείο αναφοράς σε πολλά επίπεδα !

 

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της 8ηςΟκτωβρίου;

 

Γιατί θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους με αφοσίωση και αποφασιστικότητα. Με ήθος, σεβασμό, ενδιαφέρον και μαχητικότητα θα μετατρέψουμε την Πάτρα, σε μία πόλη ανθρώπινη, φιλική, ελκυστική και εξωστρεφή. Οι συνδημότες μας έχουν τη δύναμη στα χέρια τους με την ψήφο τους. Και είμαι βέβαιος πως θα δώσουν τόσο στην παράταξή μας, «Πάτρα Ενωμένη», όσο και σε εμένα προσωπικά την ευκαιρία να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς και αποτελεσματικούς που προτάσσοντας αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της πόλης θα καταφέρει  να την οδηγήσει στο μέλλον, χωρίς να χρειάζεται να την συγκρίνουμε με άλλες πόλεις. Η Πάτρα είναι μία και μοναδική και μπορεί να διαδραματίσει  πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αν τα αξιοποιήσουμε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, χαράσσοντας νέες προοπτικές  στους κατοίκους της  κι όχι μόνο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement