Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικαίωμα επιλογής-Του Κωνσταντίνου Βανδώρου (*)

Published

on

Η προεκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε. Ο κάθε υποψήφιος, στην κάθε ομάδα και στον κάθε συνδυασμό, δείξαμε τί έχουμε να προσφέρουμε ως νέοι, ενώ οι παλαιότεροι έδειξαν τί ακριβώς έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Ήταν μια διαδικασία γοητευτική για μένα, καθώς δεν αναλώθηκα στην αμιγώς πολιτική πλευρά της, αλλά αφοσιώθηκα στην ευχαρίστηση που είχε η διαδικασία της ανακοίνωσης και της προώθησης του τί ακριβώς θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος: Μια δράση Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Ψυχικής Ενδυνάμωσης του Πολίτη.

Συμμετείχα δυναμικά σε μια διαδικασία που στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν αξιοπρεπής και υγιής και παρατήρησα πως γίνεται προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, άσχετα από τον συνδυασμό στον οποίο ανήκουν, να κάνουν κάτι καλό στον τόπο μας.

Παρακολούθησα υποψηφίους κάποιων Δήμων και της Περιφέρειας και παρατήρησα πως υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που αξίζουν να τους επιλέξουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Ας μην ξεχνάμε πως σε μια εποχή ξεριζωμού, κάποιοι ρομαντικοί παραμείναμε στον τόπο μας γιατί τον αγαπάμε.

Ο τόπος αυτός αλλάζει και είναι προς το καλύτερο. Έχουμε όλοι δικαίωμα να επιλέξουμε εκείνους που είναι ικανοί να βελτιώσουν τα πράγματα. Αυτοί, ξεχωρίζουν με την σοβαρότητά τους κι από κάτι ακόμα το οποίο άφησα τελευταίο:

Ανακοίνωσαν ΤΟΝ ΛΟΓΟ για τον οποίο ζητούν να τους επιλέξει ο κόσμος, δεν είπαν ένα σκέτο ‘’ψήφισέ με’’ που δεν δείχνει σοβαρότητα και ικανότητα προσφοράς. Αυτήν την Κυριακή, στις 8 Οκτώβρη, επιλέγουμε ΟΛΟΙ με κριτήρια την σοβαρότητα και την ικανότητα προσφοράς.

 

(*) Ο Βανδώρος Κωνσταντίνος είναι ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αχαΐας, με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη ‘’Μπροστά για όλους’’

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement