Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Πάτρα μας»

Published

on

Με μακρά εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Θόδωρος Ξυλιάς, επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία του.

Με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη, ο κ. Ξυλιάς είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, φιλοδοξώντας να συμβάλει με την εμπειρία του, τις γνώσεις του και τις προτάσεις του, στην αλλαγή σελίδας της Πάτρας.
Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με τον κ. Ξυλιά είναι σημαντικό για το μέλλον της πόλης..
«Η Πάτρα έχει χάσει ευκαιρίες. Πρώτα- πρώτα είναι η σταθερή άρνηση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα που τον έχει δαιμονοποιήσει. Ταυτόχρονα, έχουμε μείνει πολύ πίσω σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η ανακύκλωση, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το κυκλοφοριακό, τη διέλευση του τρένου κ.α.», τονίζει σε δηλώσεις του, στην «Γ».
Ασκώντας κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, σημειώνει ότι «το μέχρι τώρα έργο της κρίνεται ανεπαρκές, σε όλους σχεδόν τους τομείς, καθώς αρνείται την πορεία προς το μέλλον, παραμένοντας εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και την γραμμή Περισσού».
Ο κ. Ξυλιάς θεωρεί ότι η νέα δημοτική αρχή, υπό τον Κωνσταντίνο Σβόλη, θα προτεραιοποιήσει τις ανάγκες της Πάτρας, με κυρίαρχη τη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης, που βρίσκεται σε απελπιστικό σημείο, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης, είτε βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είτε σε συνοικίες».
Σύμφωνα με τον κ. Ξυλιά βασικός στόχος είναι να γίνει η Πάτρα, μια πόλη φιλική προς τους κατοίκους της και ελκυστική για τους επισκέπτες της.
Σε ότι αφορά την δική του νέα υποψηφιότητα ο Θόδωρος Ξυλιάς προσθέτει: «Η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις την κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά στην οποία ζεις. Να κάνεις πράγματα για να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων που συναντάς στον δρόμο σου.
Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους συμπολίτες σου. Πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας. Θα συνεχίσω να ζω εδώ που κατοικώ εδώ που γεννήθηκα, εδώ που μεγάλωσα, πήγα σχολείο και εργάζομαι. Θα είμαι παρών για ότι χρειάζεται ο καθένας από τους πολίτες, για να ενημερώνομαι και να μάχομαι για τις ανάγκες τους, για να μεταφέρω τους όποιους προβληματισμούς εκεί που θα τους ακούσουν!
Πιστεύω στη διαδικασία της συμμετοχικότητας – και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, που αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας. Η παράταξη «Πάτρα-Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη, μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα τον συνδημοτών μας Γιατί, με αγώνες και καθημερινή προσπάθεια σε διάφορους τομείς για τον καθένα ξεχωριστά, με τόλμη, πίστη, δύναμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα. Ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας. Διότι υπάρχουν νέες ιδέες, νέες πρωτοποριακές προτάσεις, όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά. Μπορώ να προσφέρω σ’ αυτή την προσπάθεια. Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου με μεγάλο σεβασμό! Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση τους, έτσι ώστε να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά, την αλλαγή σελίδας στην Πάτρα μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement