Connect with us

Ποδόσφαιρο

Στα 16 του χρόνια ο Ι. Γεωργακόπουλος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Published

on

 

Ηταν αναμενόμενο και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τον  Ιάσoνα Γεωργακόπουλο να «αναγκάζει» τον Ολυμπιακό να υπογράψει στα 16 του χρόνια επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Πατρινός κιπερ έκλεψε την εντυπώσεις πέρυσι στο τουρνουά που συμμετείχε η ερυθρόλευκη ομάδα στην Γαλλία και μάλιστα αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Εκεί τον παρακολούθησαν αρκετοί σκάουτινγκ με αποτέλεσμα να ψάχνουν… τρόπο να τον αποκτήσουν. Ο Ολυμπιακός ωστόσο γνωρίζοντας καλά ότι ο μικρός έχει τεράστιο ταλέντο και μέλλον δεν έχασε την ευκαιρία και άμεσα λίγες ημέρες μετά το τουρνουά της Γαλλίας τον κάλεσε για να υπογράψει το πρώτου επαγγελματικό συμβόλαιο στα 16 του χρόνια.

Ο Γεωργακόπουλος είναι ο μικρότερος τερματοφύλακας που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα παιδί σεβαστικό, με αρχές, χωρίς τουπέ, χωρίς έπαρση, δικαίως παίρνει αυτό που του αξίζει.

Ο ταλαντούχος πορτιέρο φέτος είναι βασικό στέλεχος στην Κ17 με την οποία βρίσκεται με την φουρνιά της 2007 που πρόπερσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κ15.

Πέρυσι αγωνιζόταν στη Κ16 που κατέκτησε το Attica, το Elite Neon Cup όπως και το τουρνουά στην Γαλλία ενώ συμμετείχε και στην Κ17 ως μικρότερος ηλικιακά που και εκεί αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Ο Γεωργακόπουλος όπως αντιλαμβάνεστε από μικρός έχει ήδη κατακτήσει αρκετά τρόπαια. Τα ποδοσφαιρικά του βήματα τα ξεκίνησε στον Αχαϊκό, στην συνέχεια μεταπήδησε στην ΑΕΚ όπου για ενάμιση χρόνο αγωνίστηκε στην Κ12 και Κ13.

Λόγω της ηλικίας του όμως δεν μπορούσε να βρίσκεται κοντά στην Ένωση και γι’ αυτό το λόγω μετακόμισε για προπονήσεις στον Άτλαντα μέχρι να «πατήσει» τα 14αρα χρόνια του για να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα.

Το καλοκαίρι του 2020 όμως που ήταν να επιστρέψει μόνιμα στη ΑΕΚ το deal δεν πραγματοποιήθηκε καθώς κάποιες λεπτομέρειες ανάγκασαν την οικογένειά του να μην δεχτούν την μεταγραφή του και να μείνει εντέλει ελεύθερος.

Ο Ολυμπιακός που γνώριζε τις ικανότητες που διαθέτει ο μικρός δεν έχασε την ευκαιρία και άμεσα τον ένταξε στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Ο Γεωργακόπουλος από τότε μέχρι σήμερα έκλεψε… τα βλέμματα όλων με τις ικανότητές του και πολύ σύντομα το όνομά του ακουγόταν και εκτός Ελλάδος.

Ο μικρός με την απόδοσή του και την σκληρή δουλειά ανταμείφθηκε δεόντως υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και κατάφερε να ζωντανέψει τα όνειρά του.

Χαράλαμπος Κ. Γαλαριώτης

Ροή ειδήσεων

Advertisement