Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: «Εγγυητής της ενότητας όλων των Πατρινών»

Published

on

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σταθερά ανοδική πορεία της «Πάτρα Ενωμένη», η οποία μέσω από τη συνεργασία με άλλες παρατάξεις και πολίτες όλων των χώρων, μπορεί να είναι η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Κ. Σβόλη έχουν ως εξής:

Η αναγνώριση των προηγούμενων Δημάρχων: «Καταρχήν ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με τις ψήφους τους. Τους θέλουμε κοντά μας και την προσεχή Κυριακή και είμαστε σίγουροι ότι τώρα θα είναι πολλοί περισσότεροι. Είμαστε εδώ επειδή οι πολίτες, μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Είμαστε εδώ γιατί υπάρχει μια αυτοδιοικητική πορεία στην Πάτρα. Οφείλω να καταδικάσω τον σημερινό Δήμαρχο που μιλάει απαξιωτικά για τους προηγούμενους Δημάρχους, σαν να μην έχουν κάνει κανένα καλό στην Πάτρα, για τον κ. Καράβολα, για τον κ. Φούρα, για τον κ. Φλωράτο και για τον κ. Δημαρά. Θεωρώ ότι όλοι τους έχουν αφήσει θετικό στίγμα στην πόλη μας κι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, όπως ελάχιστο θετικό αποτύπωμα μπορεί να έχει αφήσει και ο σημερινός Δήμαρχος, όμως στην περίπτωσή του δυστυχώς είναι ελάχιστο».

Για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής: «Θέλω να κάνω μια αποτίμηση στο αποτέλεσμα. Το ποσοστό του κ. Πελετίδη είναι περίπου το ίδιο με το 2019, κατάτι λιγότερο. Το δικό μας ποσοστό είναι περίπου διπλάσιο. Σε αριθμό ψήφων, εμείς έχουμε αυξηθεί κατά πολλές χιλιάδες ψήφους, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση έχει 6.000 ψήφους λιγότερους. Εκείνοι, λοιπόν, δεν έχουν την ίδια δυναμική με εμάς. Αντίθετα έχουν μια καθοδική πορεία. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε μια δυναμική κι ανοδική πορεία που θα συμπαρασύρει κι άλλες παρατάξεις κι άλλους πολίτες και την Κυριακή θα είμαστε εμείς η νέα Δημοτική Αρχή. Πρέπει να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πέτρο Ψωμά και σε όλα τα στελέχη του Σπιράλ που με επίσημη δήλωση στηρίζουν την Πάτρα Ενωμένη. Θέλω να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Κεντροαριστερούς, τόσο στον απλό πολίτη με τον οποίον δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, όσο και σε εκείνους τους κεντροαριστερούς που αποδεδειγμένα φορούν βαριά φανέλα τόσο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής μας, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι συμπολίτες μας αυτοί, μας δίνουν σύνθημα νίκης. Χαιρόμαστε που είμαστε σύμμαχοι. Η δεξαμενή που έχουμε να αντλήσουμε εμείς την Κυριακή είναι πολύ μεγάλη, σε αντίθεση με εκείνη που έχει να αντλήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Αν πάμε με μια απλοϊκή άθροιση που μπορεί να μην είναι, βέβαια, και απόλυτα σωστή, αλλά δίνει όμως ένα στίγμα, το 25% που πήραμε εμείς συν το 15% του σπιράλ, έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν το ίδιο ποσοστό με εκείνο που που πήρε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Αν εμείς αντλήσουμε δυνάμεις από τη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς, η οποία στην Πάτρα έχει μεγάλη παράδοση, θεωρώ ότι θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή. Μια Δημοτική Αρχή για όλους τους πατρινούς. Και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι πολίτες που ψήφισαν και τον Βασίλη Αϊβαλή και τον Πέτρο Ψωμά, οι πολίτες που καταδίκαζαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή για την απραξία, για την ανέχεια, για την εσωστρέφεια και για την ιδεοληψία της, θα δεχθούν να γίνουν δεκανίκι στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και στο ΚΚΕ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δίνει οδηγία για λευκό ή άκυρο σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης, πέρα από τις όποιες κομματικές ταυτότητες, θα επιλέξει μεταξύ της συνέχειας μιας πορείας που δυστυχώς οδηγεί προς τα κάτω ή μιας πορείας αλλαγής της πόλης μας, μιας πορείας προς τα επάνω, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο».

Για τη σύνθεση με τα προγράμματα Αϊβαλή και Ψωμά: «Δεν είμαστε σοφοί. Δεν είμαστε οι πιο ειδικοί. Δεν είμαστε παντογνώστες. Γι΄ αυτό δηλώνω ότι τα προγράμματα του Βασίλη Αϊβαλή και του Πέτρου Ψωμά θα είναι και για εμάς πολύτιμο εργαλείο και θα αξιοποιήσουμε ό,τι στοιχείο δεν έχουμε στο δικό μας πρόγραμμα, όχι προς όφελος του Κώστα Σβόλη, του Βασίλη Αϊβαλή ή του Πέτρου Ψωμά, αλλά προς όφελος των πολιτών. Γιατί θέλουμε μια πόλη φιλική στον πολίτη της Πάτρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά του, είτε αυτό λέγεται καθαριότητα είτε λέγεται κυκλοφοριακό είτε απορρίμματα είτε αποχετευτικό είτε χώροι για αθλοπαιδιές. Ειδικά σε αυτό το τελευταίο, επειδή γυρίζω όλη την Πάτρα και βλέπω χώρους εγκαταλελειμμένους, θέλω να κάνω αυστηρή κριτική στον Δήμαρχο, ο οποίος μέσα από βιντεάκια προσπαθεί να περάσει ότι όλα είναι καλά στον αθλητισμό, πράγμα που φυσικά και δεν ισχύει. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα με το νερό. Θέλουμε να έχουμε εμείς τη διαχείριση του νερού. Υπάρχει, άλλωστε, ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι το κυρίαρχο όργανο της πόλης, ώστε να συσταθεί διακομματικός φορέας διαχείρισης του νερού για να μην πάει σε ιδιώτη. Ο Δήμαρχος το αρνήθηκε! Θέλουμε τη Δημοτική Αστυνομία. Θέλουμε την ενεργειακή αυτονομία. Θέλουμε την ανάπτυξη. Θέλουμε τον τουρισμό. Θέλουμε το επιχειρείν. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ και κάποια προσωπικά μου οράματα: Τη σύνδεση της Ανω και της Κάτω Πόλης με τελεφερίκ. Την οδική σύνδεση της παραλιακής ζώνης από τα Καμίνια μέχρι τη Ροδινή, με ότι δυσκολίες, βέβαια, μπορεί να υπάρξουν σε αυτήν την ιδέα. Και την επαναλειτουργία τραμ στην Πάτρα. Οράματα σε βάθος χρόνου, αλλά τα οποία μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα από συνεχή διεκδίκηση. Πρέπει να είμαστε συνεχώς στα υπουργικά γραφεία μαζί με την Περιφέρεια, και να διεκδικούμε από το κεντρικό κράτος. Εκεί γίνεται η διεκδίκηση, όχι στις πλατείες και στους δρόμους. Θα είμαστε διεκδικητές όλοι μαζί, μαζί και με τις άλλες παρατάξεις».

Ο στόχος για μια Δημοτική Αρχή όλων των πατρινών: «Στο ψηφοδέλτιό μας υπήρχαν ονόματα που δεν ανήκαν στην Κεντροδεξιά. Ενδεικτικά αναφέρω τρία ονόματα, υπάρχουν κι άλλα: Χρήστος Μπακαλάρος. Χρήστος Σολωμός. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Πρόκειται για τρία άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στη δική μου πολιτική ιδεολογία. Αυτό και μόνο μου δίνει τη δυνατότητα να πω ότι – πέρα από τη δική μου συμπεριφορά και σκέψη – θα είμαι ο εγγυητής της ενότητας των πολιτών. Η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι όλων των πατρινών».

Για την προπαγάνδα και το ψεύδος: «Θέλω να καταδικάσω την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών από διάφορους που εντέχνως λένε ότι ο Σβόλης μόλις βγει Δήμαρχος θα απολύσει τους εργαζόμενους στα κοινωφελή. Εμείς και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους. Οπως ήμασταν πάντα κοντά τους, έτσι θα είμαστε δίπλα τους και τώρα. Θα έχουμε μια πολύ καλή σχέση Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων. Το έχουμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εργαζόμενοι με εμάς θα νιώθουν ασφαλείς. Καταγγέλλω, επίσης, την προπαγάνδα ότι η Πλαζ θα πουληθεί και ότι θα γίνει ιδιωτική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Δεν θα πουληθεί κανένα φιλέτο, κανένα κομμάτι. Λέγονται σκοπίμως όλα αυτά. Δυστυχώς γι΄ αυτούς, δεν έχουν άλλα επιχειρήματα εναντίον μας. Δεν μπορούν να πουν ότι κάνουμε κάτι ζημιογόνο για την Πάτρα. Αρα τι κάνουν; Προπαγάνδα και ψεύδος. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα αφίσες της Δημοτικής Αρχής σε όλη την Πάτρα κάτι που απαγορεύεται. Εμείς δεν κάναμε καμία αφισοκόλληση. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η σύγχρονη πολιτική πρέπει να μεταδίδεται με άλλους τρόπους. Μήνυμα ενότητας λοιπόν. Και καταδίκη της προπαγάνδας».

Ένα μήνυμα κατά της αποχής: «Την Κυριακή θα έχει ωραία ημέρα για να πάει ο πατρινός να ψηφίσει. Ο πολίτης πρέπει να βρεθεί μπροστά στην κάλπη και να επιλέξει αν θέλει την πόλη του σε ανοδική πορεία ή σε κάθοδο. Να αποφασίσει αν όλα αυτά που λέει τόσο καιρό εναντίον της Δημοτικής Αρχής, θα το μετουσιώσει και στην πράξη ψηφίζοντας αλλαγή στην κάλπη. Καλώ, λοιπόν, τον κάθε πατρινό να σηκωθεί την Κυριακή, να ψηφίσει, να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την οικογένειά του, τα παιδιά του και την πόλη του. Δεν κοιτάμε ιδεολογίες. Δεν κοιτάμε κόμματα. Για εμάς ένα είναι το κόμμα. Ο Δήμος Πατρέων. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε; Εσωστρέφεια, ιδεοληψία ή πάμε για κάτι καλύτερο;».

Τέλος, σε ερώτηση για το μήνυμα Τεμπονέρα ο Κώστας Σβόλης σχολίασε τα εξής: «Καλό είναι στελέχη όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας να έρχονται συχνότερα στην Πάτρα και να τα λέμε μαζί για τα προβλήματα της πόλης μας. Ειλικρινά, εμείς θέλουμε να συναντιόμαστε  πιο συχνά και να μην δείχνουν, όπως τώρα, όψιμο ενδιαφέρον, μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε δεκανίκι το ΚΚΕ κι απαξιώνοντας τη διάθεση και το όραμα πολλών κεντροαριστερών να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας».

Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: Ο Κώστας Σβόλης εμφανίστηκε με τα προγράμματα του Σπιράλ και της «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας προς όλους τους πατρινούς.

https://ksvolis.gr/engyomai-tin-enotita-olon-ton-patrinon/

Ροή ειδήσεων

Advertisement