Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προλάβαμε και φύγαμε, αυτό μας έσωσε…»

Τι αφηγείται στη «Γ» ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Θανάσης Παπανικολόπουλος, ο οποίος επέστρεψε από το Ισραήλ μια μέρα πριν το αιματοκύλισμα

Published

on

Μια μέρα πριν ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου στη Μέση Ανατολή αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ οι γνωστοί επιχειρηματίες της Πάτρας στον χώρο της εστίασης, τα αδέλφια Θανάσης και Σωτήρης Παπανικολόπουλος.

Το μακελειό της φρίκης που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στη Μέση Ανατολή έχει συγκλονίσει τους πάντες.
Πόσο μάλλον τους Πατρινούς επιχειρηματίες, οι οποίες λίγες ώρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος είχαν μεταβεί στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι.
«…Στις 10 το πρωί της προηγούμενης Τρίτης φθάσαμε στο Τελ Αβίβ με δικό μας αυτοκίνητο και ξεναγό, όπου επισκεφθήκαμε τις πόλεις Χάιφα, Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ. Στο ταξίδι μας το μόνο που συναντήσαμε ήταν να κυκλοφορούν παντού πάνοπλοι στρατιώτες. Στα εμπορικά κέντρα και σε άλλα σημεία έψαχναν τα αυτοκίνητα, τις τσάντες, γινόντουσαν εξονυχιστικοί έλεγχοι. Και στην Ιερουσαλήμ, στον Πανάγιο Τάφο παντού ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί οπλισμένοι, μια εικόνα πρωτόγνωρη», περιγράφει στη «Γ» ο κ. Παπανικολόπουλος, ο οποίος αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του και τον αδελφό του Σωτήρη να ταξιδέψουν στο Ισραήλ συνδυάζοντας τον αγώνα ποδοσφαίρου της αγαπημένης τους ομάδας του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι στη Χάιφα αλλά και μια ολιγοήμερη απόδραση στους Άγιους Τόπους.
«ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΒΙΩΣΑΜΕ
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»
«Εμείς, εγώ με τη σύζυγό μου, τον αδελφό μου και έναν φίλο μου από την Αθήνα, είχαμε προγραμματίσει να φύγουμε το περασμένο Σάββατο, αλλά αλλάξαμε τελευταία στιγμή τα εισιτήρια καθώς πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή ήταν γενική αργία. Αποφασίσαμε λοιπόν να φύγουμε την Παρασκευή το πρωί οπότε και «πετάξαμε» για Αθήνα και αυτό ήταν που μας έσωσε… Οι άλλοι που είχαμε ταξιδέψει μαζί έμειναν και βίωσαν τις πρώτες ώρες του πολέμου. Άκουσαν σειρήνες, μπήκαν σε δωμάτια πολέμου, μένοντας σε ξενοδοχείο με καταφύγιο. Σαράντα από αυτούς έφυγαν την Κυριακή με C130. Όταν είδαμε τις εικόνες στο αεροδρόμιο πάθαμε σοκ», μας είπε ο κ. Παπανικολόπουλος, εμφανώς σοκαρισμένος και ο ίδιος από τις εικόνες του πολέμου που ακολούθησαν λίγες ώρες αργότερα. Εικόνες που «πάγωσαν» τους πάντες από την φρίκη του πολέμου, όπου χιλιάδες ζωές χάθηκαν άδικα και ολόκληρες πόλεις βάφτηκαν στο αίμα.
«ΝΙΩΘΩ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ»
«Μόλις επέστρεψα με την οικογένειά μου από αυτές τις δύο όμορφες πόλεις (Τελ Αβίβ Ισραήλ -Βηθλεέμ Παλαιστίνη) με τα πολλά εσωτερικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν είμαστε τυχεροί που προλάβαμε και φύγαμε, αυτό που ξέρω είναι πως νιώθω πολύ μεγάλη θλίψη. Να βλέπεις αυτούς τους δύο λαούς να συνθλίβονται μεταξύ τους. Στο κέντρο του Τελ Αβίβ υπάρχει ένα πολύ ωραίο γκράφιτι, το οποίο δείχνει έναν άνθρωπο σε στάση που πετάει λουλούδια αντί για χειροβομβίδα. Όχι άλλο πόλεμο. Η Δημοκρατία θα είναι πάντα η λύση», έγραψε σε ανάρτησή του ο Θανάσης Παπανικολόπουλος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας που συγκλονίζει όλο τον πλανήτη.
Χιλιάδες ζωές χάθηκαν άδικα, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, πόλεις ισοπεδώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις, σε ένα σκηνικό απίστευτης αγριότητας και τρόμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement