Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άρθρο-Παρέμβαση-Ψήφος με την προσδοκία της αλλαγής στον Δήμο Πατρέων

Published

on

Πριν μερικούς μήνες, στην αφετηρία των δημοτικών εκλογών, η υπόθεση έμοιαζε προεξοφλημένη και η επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη βεβαία.

Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δημιούργησε νέα δεδομένα. To 60% των συνδημοτών έστρεψε την πλάτη της στην απερχόμενη δημοτική αρχή κάνοντας άλλες επιλογές.

Οι κάλπες κατέγραψαν ένα σαφές πλειοψηφικό ρεύμα που εξέφρασε την ίδια διάθεση. Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει ρότα, στο Δήμο πρέπει να γυρίσει η σελίδα. Αυτό ήταν το αίτημα που αναδύθηκε από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Το αίτημα αυτό προσωποποιήθηκε στους κ.κ. Κώστα Σβόλη, Βασίλη Αϊβαλή και Πέτρο Ψωμά. Που φυσικά διαφέρουν μεταξύ τους. Ο καθένας έχει τις δικές του αναφορές, ιδιαιτερότητες, προτεραιότητες και ευαισθησίες.

Όμως και οι τρεις μετέδωσαν το ίδιο κεντρικό μήνυμα. Αυτή η δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής και αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον της Πάτρας.

Από τους τρεις ξεχώρισε ο Κώστας Σβόλης που πέρασε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να γίνει η διαπίστωση.

Ο Κώστας Σβόλης διέγραψε μια ενδιαφέρουσα προεκλογική διαδρομή και, χωρίς υπερβολή, θα λέγαμε ότι είναι η θετική έκπληξη της προεκλογικής περιόδου.

Συσπείρωσε γύρω του σημαντικές δυνάμεις και εξέφρασε με ευκρίνεια και σοβαρότητα το αίτημα της αλλαγής στο Δήμο.

Κάπως έτσι φτάσαμε έως εδώ.

Και τώρα καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ του Κώστα Πελετίδη και του Κώστα Σβόλη. Στην πραγματικότητα καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στη στασιμότητα και στο «μία από τα ίδια» του Κώστα Πελετίδη και στην επαγγελία της αλλαγής στο Δήμο Πατρέων που την κομίζει ο Κώστας Σβόλης.

Μια επαγγελία αλλαγή που συνοδεύεται από τη σταθερή επωδό «Πρώτα η Πάτρα, μόνο η Πάτρα».

Υπάρχει βεβαίως το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής που δίνει το προβάδισμα στον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ωστόσο, κι αυτό το παραδέχονται όλοι, τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά. Την περασμένη Κυριακή άνοιξε στην πόρτα μια χαραμάδα.

Απομένει να μάθουμε αν θα φυσήξει ο άνεμος που θα ανοίξει την πόρτα διάπλατα, δηλαδή να μάθουμε αν η ήδη εκπεφρασμένη διάθεση για αλλαγή στο Δήμο, θα μετατραπεί σε εκλογικό ρεύμα.

Όχι, δεν είναι εύκολες οι ανατροπές σε αυτό το μέγεθος. Είναι όμως στο χέρι μας να τις κάνουμε πράξη.

Να ψηφίσουμε αύριο με την προσδοκία της αλλαγής στο Δήμο και την πεποίθηση ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η Πάτρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement