Connect with us

Μαγειρική

Λεμονάτη μακαρονάδα με ξιφία και ζακυνθινό λαδοτύρι

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

4 μεγάλα κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. ξιφία, σε κύβους ίσου μεγέθους

2 λεμόνια, τον χυμό + το ξύσμα από το 1

2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

1 πρέζα κανέλα

150 γρ. ζακυνθινό λαδοτύρι

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή

1 πακέτο λινγκουίνι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο, να βγάλουν τα αρώματά τους, χωρίς να καεί το σκόρδο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ξιφία, τον χυμό του λεμονιού και λίγο νερό να καλυφθεί το ψάρι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και χαμηλώνετε τη φωτιά βράζοντας για 10΄. Προσθέτετε την κανέλα, το λαδοτύρι σε κομμάτια, το μπούκοβο και τη μαντζουράνα. Στο μεταξύ, έχετε βράσει το ζυμαρικό για 2΄ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και το έχετε σουρώσει. Το προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα του ξιφία και βράζετε για άλλα 3΄. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε γαρνίροντας με το ξύσμα και επιπλέον πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement