Connect with us

Μαγειρική

Ξιφίας με φασολάκια              

Published

on

      

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό ξιφία, σε φέτες

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα

2 μέτριες πατάτες, κομμένες στα 4

2 ντομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια, τις πατάτες και τα αχνίζετε να γυαλίσουν. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον μαϊντανό και τη δάφνη. Προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό, σκεπάζετε με λαδόκολλα και με το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 3′. Κατόπιν αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε τον ξιφία από πάνω. Καλύπτετε ξανά με λαδόκολλα και καπάκι και βάζετε την κατσαρόλα στον φούρνο για 25′. Βγάζετε την κατσαρόλα από τον φούρνο και ελέγχετε το φαγητό – πρέπει να έχει μείνει με το λάδι του. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement