Connect with us

Ελλάδα

Διέρρηξαν την τοπική μονάδα υγείας στη Λαμία και άρπαξαν υπολογιστές για συνταγογραφήσεις

Published

on

Χωρίς εξυπηρέτηση θα μείνουν για άγνωστο διάστημα οι ασθενείς στη Λαμία, εξ αιτίας της εισβολής διαρρηκτών στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Μονάδας Υγείας από την οποία έκαναν φτερά όλοι οι φορητοί υπολογιστές που υπήρχαν για τις συνταγογραφήσεις. Μάλιστα ήταν η τρίτη φορά που η ΤΟ.Μ.Υ. έγινε στόχος διάρρηξης.

Οι δράστες τρύπωσαν ανενόχλητοι στο κτίριο που δεν διαθέτει συναγερμό ή κάμερες παραβιάζοντας ένα παράθυρο, έκαναν τα πάντα άνω- κάτω και έκλεψαν τα laptop με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λειτουργήσει η ΤΟ.Μ.Υ. και οι ασθενείς να παραπέμπονται στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Οι υπεύθυνοι κάλεσαν την Ασφάλεια Λαμίας, η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Της «γυάλισε» το ξένο κινητό

Το κινητό τηλέφωνο, το οποίο άφησε ο ιδιοκτήτης του πάνω στον πάγκο μιας καφετέριας σε περιοχή των Σερρών, «γυάλισε» σε μία 25χρονη η οποία το «βούτηξε» και έσπευσε να εξαφανιστεί, το μεσημέρι της Κυριακής. Όμως, ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας και συνελήφθη το ίδιο απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Το κλεμμένο κινητό βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στον κάτοχό του, ενώ σε βάρος της 25χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement