Connect with us

Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Le Soir: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

Published

on

Η βελγική εφημερίδα Le Soir λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης ανάρτησε στο πρωτοσέλιδό της πως ο ύποπτος για την δολοφονία των δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες με καλάσνικοφ εντοπίστηκε από ειδική ομάδα της αστυνομίας σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek της Βελγικής πρωτεύουσας.

Ο υπουργός εσωτερικών του Βελγίου επισημαίνει πως το όπλο (καλάσνικοφ) που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική ενέργεια βρέθηκε πάνω στον ύποπτο που πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς. Η πληροφορία πως ο δράστης είναι νεκρός προέρχεται από την έδρα της ομοσπονδιακής δικαστικής Αρχής. Ωστόσο επικρατεί κομφούζιο δεδομένου ότι το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο συγκεκριμένος ύποπτος για την τρομοκρατική ενέργεια βρίσκεται σε ειδική μονάδα του νοσοκομείο όπου επιχειρείται ανάνηψη.

 

Η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του ενόπλου ο οποίος προκάλεσε το μακελειό το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες βρισκόταν από το πρωί σε πλήρη εξέλιξη στην πλατεία Eugène Verboekhoven. Όλη η περιοχή έχει εκκενωθεί όπως αναφέρει δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Soir ο οποίο βρίσκεται επί τόπου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ένα άτομο «εξουδετερώθηκε» την ώρα που η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αρχή ανέφερε πως ένα άτομο έπεσε νεκρό ενώ και οι δύο πηγές απέφυγαν να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για τον…ο οποίος θεωρείται δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας στις Βρυξέλλες. Σχετικό αλαλούμ επικράτησε ωστόσο στο υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου όπου η υπουργός Annelies Verlinden ανέφερε στην αρχή ότι ο δράστης έπεσε νεκρός και στην συνέχεια ότι «εξουδετερώθηκε» για να προσθέσει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι βρίσκεται σε μονάδα ανάνηψης στο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά όλες οι σχετικές πηγές ανέφεραν πως το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική ενέργεια βρέθηκε πάνω στον ύποπτο που πυροβόλησε η αστυνομία.

Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ είναι Τυνήσιος που εξέτισε φυλακή στην πατρίδα του για ποινικά αδικήματα και στην συνέχεια εντοπίστηκε από τους διεθνείς μηχανισμούς επιτήρησης ως ενεργός διακινητής παρανόμων μεταναστών στην Μεσόγειο. Είναι 45 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες και από την Ιντερπόλ ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ που ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο αλλά δεν του δόθηκε φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε με αποτέλεσμα να καταγραφεί σε κάποια έγγραφα και ως ισλαμιστής. Οι πληροφορίες πως ήταν ενεργό μέλος της Τζιχάντ ή του ISIS δεν είναι προφανώς αληθινές όπως επισημαίνουν οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες προέβησαν στις σχετικές έρευνες και διασταυρώσεις στοιχείων.

Στο Βέλγιο οι αστυνομικές Αρχές ασχολήθηκαν μαζί του κυρίως για εμπλοκή του σε ποινικά αδικήματα και για κάποιες κουβέντες του σε ιδιωτικό όμως επίπεδο όπου εμφανιζόταν ως ακραίος Ισλαμιστής. Το ζήτημα είναι πως αυτό το άτομο βρέθηκε οπλισμένο με ένα καλάσνικοφ στην πρωτεύουσα του Βελγίου με το οποίο σκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους κραυγάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement