Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα βάφτηκε ροζ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

 

Επιμέλεια: Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Ο ροζ περίπατος της Πάτρας για 11η χρονιά στέλνει δυνατά το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Η ώρα της εκκίνησης για το Pink the City 2023 έφθασε! Πρόκειται για την εκδήλωση-θεσμό που μετρά 11 χρόνια διαδρομής και αποτελεί την κορυφαία δράση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, για τον μήνα Οκτώβριο, μήνα διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ανάδειξη της τεράστιας αξίας της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και ήδη χιλιάδες είναι οι εγγραφές για συμμετοχή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 10.30 π.μ. στα Ψηλαλώνια ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City, Χριστίνα Λαμπίρη, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Τalking Ηands». Την εκδήλωση θα ανοίξει το Σύνολο Κρουστών της τάξης του Γιώργου Λαμπράκου του Ωδείου Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Θα ακολουθήσουν:

-Παρουσίαση χορογραφίας από την Χορευτική Ομάδα «Salsa Mentes».

-Χαιρετισμός της προέδρου του «Άλματος Ζωής» Ν. Αχαΐας, Αγγελικής Στεφανάκη.

– Λοιποί χαιρετισμοί (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχος Πατρέων, 6η ΥΠΕ, Πρόεδροι ΣΓΚΜ «Άλμα Ζωής»).

– Παρουσίαση δημιουργών του φετινού εικαστικού του Pink the City.

– Δρώμενο με τίτλο « Εσύ κι Εγώ… Μαζί».

-Χορογραφία – Ζέσταμα από το DFF Studiο.

– 11:30 π.μ. Εκκίνηση περιπάτου.

Μουσική κάλυψη εκδήλωσης: DJ Τάκης Νιάρος.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα προπορεύεται η Χορευτική Ομάδα της Μαρίας Σιολέ «Rising Flames». Στην Κεντρική Κλίμακα του Δικαστικού Μεγάρου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας θα χαιρετίζει τους συμμετέχοντες περιπατητές. Στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου η Ομάδα «Κρουσταλήτες» θα δίνουν τον ρυθμό με τα κρουστά τους για την τελική ευθεία.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΛΟ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

H τελετή λήξης θα γίνει στον μόλο της Αγίου Νικολάου με βράβευση των πολυπληθέστερων ομάδων από τις 4 κατηγορίες Ομαδικών Εγγραφών (Εκπαιδευτική Κοινότητα, Ιδιωτική Πρωτοβουλία, Επιχειρήσεις, Σύλλογοι-Σωματεία), κλείσιμο εκδήλωσης και σχολές χορού «KEEP DANCING PATRAS».

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Το 11ο Pink πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Υποστηρίζουμε το Pink the City 2023 ως Περιφερειακή Αρχή διότι συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού» αναφέρει στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Υπό την αιγίδα του Δήμου

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, ο οποίος είναι αρωγός διαχρονικά στις προσπάθειες του Συλλόγου.

Στηρίζουν ΟΛΠΑ, ΙΣΠ, ΕΑΠ

Τη δράση στηρίζουν ο ΟΛΠΑ, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, το ΕΑΠ, πολλές εταιρείες της πόλης μας ενώ η συμμετοχή αναμένεται να είναι και φέτος θεαματική. Αξίζει να αναφερθεί πως χορηγός εγγραφών ήταν και φέτος ο Όμιλος Ανδρικόπουλος Σ/Μ, χορηγός ημερολογίου του 2024 η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και χορηγός on stage το γραφείο Ferry Center Γ. Τελώνης, ενώ εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι η «Γνώμη» και το gnomip.gr

 

Π. Αναστασόπουλος:

«Πρόληψη και ενημέρωση σώζουν»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Αναστασόπουλος στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντας πως η οικογένεια του ΟΛΠΑ στηρίζει τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού και δηλώνει πως «η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές».

 

 

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων:

– Μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων σήμερα από 12:30 έως 13:30, στις οδούς Αγίου Ανδρέου και Όθωνος-Αμαλίας στο ύψος της διασταύρωσής τους με την οδό Αγίου Νικολάου.

– Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σήμερα στα τμήματα των οδών:

α) Γούναρη από Σισσίνη έως Αγίου Ανδρέου (από ώρα 11:30 έως 13:30).

β) Καρατζά από Σισσίνη έως Αθανασίου Διάκου (από ώρα 10:00 έως 12:00).

γ) Αθανασίου Διάκου από Γούναρη έως Καρατζά (από ώρα 10:00 έως 12:00).

δ) Κορίνθου από Μιαούλη έως Γούναρη (από ώρα 11:30 έως 13:30).

– Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων σήμερα από 07:00-13:00 στα τμήματα των οδών:

α) Αθανασίου Διάκου (κάτω μέρος πλατείας Υψηλών Αλωνίων) από Καρατζά και σε όλο το μήκος της πλατείας.

β) Καρατζά (επί της πλευράς της πλατείας Υψηλών Αλωνίων) από Σισσίνη έως Αθανασίου Διάκου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement