Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λύση μέσω Ριγανόκαμπου- Mε υδροφόρες θα γίνεται η τροφοδοδία σε Σαραβάλι, Κρήνη και Καφαλόβρυσο

Published

on

 

 

 

«Άνυδροι» θα παραμείνουν όπως όλα δείχνουν οι κάτοικοι σε Σαραβάλι, Κρήνη και Κεφαλόβρυσο, αφού το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον πριν από το καλοκαίρι. Κι αυτό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Κίνησης Πολιτών «Άνυδροι» συμμετέχοντας στη χθεσινή έκτακτη συνάντηση που διοργάνωσαν στην πλατεία Κεφαλοβρύσου. Ο κ. Παπανικήτας παραδέχτηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής, καθώς στέρεψαν και οι δύο γεωτρήσεις που τροφοδοτούσαν Σαραβάλι, Κρήνη και Κεφαλόβρυσο.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, το πρόβλημα εντοπίζεται στον υδροφόρο ορίζοντα, γι’ αυτό και πρόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης είναι να συνδεθεί το δίκτυο των τριών περιοχών με τις γεωτρήσεις στο Ριγανόκαμπο, οι οποίες ενισχύονται και από το διυλιστήριο του Γλαύκου και το νερό του Πείρου- Παραπείρου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από το προσεχές καλοκαίρι, με αποτέλεσμα μέχρι τότε, η περιοχή να υδροδοτείται από υδροφόρες που θα μεταφέρουν νερό στις υφιστάμενες δεξαμενές.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα δοθεί η λύση που πρότεινε ο κ. Παπανικήτας μέχρι το καλοκαίρι και έθεσαν επιτακτικά το ερώτημα, γιατί η ΔΕΥΑΠ ενώ γνώριζε το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια δεν επιχείρησε να ‘χτυπήσει’ νέα γεώτρηση στην περιοχή, από τη στιγμή κιόλας που υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτω από την πλατεία Κεφαλοβρύσου η οποία κατασκευάστηκε πριν από περίπου 15 χρόνια υπήρχε πηγή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας, ο επικεφαλής της «Νέας Δυτικής Ελλάδας», Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Φ. Αδαμόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και των τριών Κοινοτήτων και δεκάδες κάτοικοι.

Ενδεικτική του προβληματισμού των κατοίκων της περιοχής, ήταν η τοποθέτηση του κ. Σκιαδαρέση, ο οποίος και με την ιδιότητα του κατοίκου που βιώνει το πρόβλημα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, ανέφερε πως «μας λέτε πως στην περιοχή μας λειτουργούσαν δύο γεωτρήσεις οι οποίες στέρεψαν και πως θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας για να έχουμε βροχές ώστε να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι για να συνδεθούν με τον Ριγανόκαμπο. Ενώ το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και εσείς είστε ήδη στο Δήμο εννέα χρόνια, τι κάνατε για να το αντιμετωπίσετε; Γιατί τουλάχιστον δεν χτυπήσαμε νέα γεώτρηση και δεν αναζητήσαμε νερό απ’ άλλες πηγές;».

Να θυμίσουμε πως οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προσφύγει και στην Δικαιοσύνη για το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας, ενώ μετά τη χθεσινή συνάντηση αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους, καθώς φαίνεται η ΔΕΥΑΠ δεν έχει άμεση λύση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement