Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Σταθακόπουλος: «Σημαντική ημέρα για την Δημόσια Προνοιακή Πολιτική»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Άνοιξε χθες τις πύλες της η τρίτη κατά σειρά Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενώντας τέσσερα παιδιά που επί χρόνια ζούσαν στο ΚΕΠΕΚ Λεχαινών.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών, τα οποία απέκτησαν το δικό τους σπίτι στα Λεχαινά Ηλείας και τα συναισθήματα όλων ήταν απερίγραπτα.
«Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την Δημόσια Προνοιακή Πολιτική, καθώς στο πλαίσιο του Προγράμματος Αποιδρυματοποίησης Ατόμων με Αναπηρία, που υλοποιείται υπό την αρωγή της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κας Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση του Πρόδρομου, του Κώστα, της Κανέλας και της Κωνσταντίνας, στην 1η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την τρίτη κατά χρονολογική σειρά Στέγη που τίθεται σε λειτουργία, εκ των έξι συνολικά Στεγών που πρόκειται να αναπτύξει ο Φορέας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθακόπουλος, τονίζοντας πως αντίκρισε χαρούμενα πρόσωπα στους χώρους της Στέγης, που παρέχει όλες τις σύγχρονες ανάγκες προς όφελος των δικαιούχων.
Σημείωσε, επίσης, πως σε δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μια ακόμη Στέγη στην Βάρδα, ενώ υπολείπονται άλλες δύο, οι οποίες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν μέχρι τέλος του έτους στεγάζοντας 24 παιδιά που ζούσαν σε ιδρύματα.
Να σημειωθεί πως άλλα 15 παιδιά θα φιλοξενηθούν από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής καθώς έχουν το οικογενειακό τους περιβάλλον στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Οι έξι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελούν σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την αποϊδρυματοποίηση ενώ η χαρά των παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές, που παραπέμπουν στο δικό τους «σπίτι», κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με την υποστήριξη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στην Ηλεία λειτουργούν δύο ακόμα Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Παρατήματος ΑμεΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη Βάρδα, όπου μάλιστα τα εγκαίνια είχαν γίνει παρουσία της τότε υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μηχαηλίδου και του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη, τοπικών αρχών και φορέων.
Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται μετά από κοπιαστικές προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού του Κέντρου, προκειμένου οι συμπολίτες μας να βγουν από τα ιδρύματα και να τους βάλει στο καθημερινό περιβάλλον.

Ροή ειδήσεων

Advertisement