Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας , 2023»

Published

on

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

Ενήλικες και παιδιά ενημερώθηκαν από τους φορείς ψυχικής υγείας για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα πρόληψης και φροντίδας για όλους, συζήτησαν για την καταπολέμηση του στίγματος και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις όπως «Τι είναι για μένα Ψυχική Υγεία;» 

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, τον Σύλλογο για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, υπό την Αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και με τη συνεργασία φορέων ψυχικής υγείας. Η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS  συμμετείχε με ψυχαγωγικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά.

Οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ολοκληρώθηκαν με την επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, ο οποίος γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας, φροντίδας, ενδυνάμωσης ατόμων με ψυχική αναπηρία & των οικογενειών τους, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στον κατάμεστο από φίλους, συνεργάτες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους εκλεκτούς καλεσμένους, χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου my way. Την επετειακή εκδήλωση πλαισίωσε το Πατρινό σύνολο μουσικής δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος» με τους Καλλιτέχνες Χρήστο Κωνσταντόπουλο και Έλενα Κοσμά.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες φορείς ψυχικής υγείας και όλο το κόσμο που συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις , οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους και υποστήριξαν πως «Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Ανθρώπινο Δικαίωμα» και μας αφορά όλους!

Στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς ψυχικής υγείας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους.

 

  1. Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

 

  1. Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π.- Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»

 

  1. Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» 

 

  1. Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας

 

  1. Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), Δομή Ψυχικής Υγείας Πάτρας

 

  1. Κοι. Σ.Π.Ε. Το. Ψ. Υ. Ν. Αχαΐας «ΦΑΡΟΣ»

 

  1. Σύλλογο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «ΣΘΕΝΟΣ»

 

  1. Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας “ΜΙΤΟΣ”

 

  1. Γέφυρες Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης

 

  1. Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας  (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ)

 

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

      

Ροή ειδήσεων

Advertisement