Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

σπιράλ: αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τα όργανα της παράταξης

Published

on

 

Συνεδρίασαν διαδοχικά η Πολιτική Γραμματεία, το Πολιτικό Συμβούλιο και οι Υποψήφιοι

Αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στον Δήμο Πατρέων έκανε ο Πέτρος Ψωμάς και το σπιράλ, κατόπιν μιας σειράς συνεδριάσεων των οργάνων της παράταξης. Την εβδομάδα που ακολούθησε την εκλογή δημοτικής αρχής, συνεδρίασαν διαδοχικά η Πολιτική Γραμματεία, το Πολιτικό Συμβούλιο και οι υποψήφιοι, δημοτικοί, διαμερισματικοί και τοπικοί. Κατά τις συνεδριάσεις, που χαρακτηρίστηκαν από μαζική συμμετοχή στελεχών, όλα τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, καταθέτοντας αυτοκριτική, παρατηρήσεις και σχόλια που αφορούσαν λάθη ή παραλείψεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται πως το σπιράλ δεν πέτυχε τον στόχο του που ήταν η είσοδος στο δεύτερο γύρο των πρόσφατων εκλογών και η διεκδίκηση της εκλογής του ως δημοτική αρχή. Η εκ νέου επικράτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα υψηλότερα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι δημοτικές παρατάξεις με κομματικό πρόσημο και το φαινόμενο της αυξημένης αποχής στους δύο γύρους των εκλογών απασχόλησαν τα όργανα και τα μέλη του σπιράλ, κατά τις συνεδριάσεις. Από τα αισιόδοξα μηνύματα που καταγράφηκαν ήταν ο διπλασιασμός των ψηφοφόρων της παράταξης και ο υπερδιπλασιασμός του ποσοστού (από το 6% το 2019 στο 15% το 2023).

Ο Πέτρος Ψωμάς ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της αποτυχίας δηλώνοντας πως «ακόμα και για λάθη ή παραλείψεις που βαραίνουν άλλους, η ευθύνη επιστρέφει στον επικεφαλής που έκανε ή ενέκρινε όλες τις επιλογές προσώπων, οργάνωσης, στρατηγικής και επικοινωνίας». Ο επικεφαλής του σπιράλ ευχαρίστησε όλα τα μέλη των οργάνων και τους υποψήφιους του σπιράλ «για τη συμμετοχή στο εγχείρημα, για την προσωπική προσπάθεια και επίδοση καθενός, καθώς και για τα ειλικρινή σχόλια κατά τον απολογισμό, που θα αποδειχτούν χρήσιμα στη συνέχιση της πορείας της μοναδικής ανεξάρτητης παράταξης της πόλης».

Κατά την προσεχή δημοτική θητεία, το σπιράλ θα εκπροσωπεί τους Πατρινούς που το ψήφισαν με τους εκλεγμένους του συμβούλους (4 δημοτικοί και 4 διαμερισματικοί), θα αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης που του ανατέθηκε και θα δηλώνει συνεχές «παρών» τόσο στα νομικά πρόσωπα του δήμου όσο και στην τοπική κοινωνία, μέσα από συμμετοχή σε φορείς, δράσεις αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, διαρκή επαφή με την πόλη και τους δημότες. Η συμμετοχή του σπιράλ στις επόμενες δημοτικές εκλογές θεωρείται δεδομένη. Η πενταετής διαδρομή ως τις επόμενες κάλπες θα χαραχθεί μέσα από τις διαδικασίες και τα όργανα που ορίζει το Καταστατικό της παράταξης, η οποία λειτουργεί από το 2019 ως μία οργανωμένη συλλογικότητα της Πάτρας που αριθμεί πλέον περισσότερα από 600 ενεργά μέλη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement